skip to Main Content
Xerrada Sobre Smart Cities A L'Institut Joan Miró De Cornellà

Parlem de les Smart Cities a les aules de l’Institut Joan Miró

El passat dilluns 15 de maig, Citilab va oferir tres xerrades sobre les Ciutats Intel·ligents (Smart Cities) i la Internet de les Coses a una vuitantena d’alumnes de tres grups de 4t d’ESO de l’Institut Joan Miró de Cornellà.

Daniel Martínez, tècnic en pedagogia d’innovació del Citilab, va explicar als estudiants el concepte d’Smart City i la interconnexió entre els elements i els objectes de les ciutats intel·ligents: nodes, xarxes, gateways (centres de recepció de dades), bases de dades…

Durant la xerrada, es va destacar l’existència de la xarxa de connectivitat LORA que cobreix el 95% de la ciutat de Cornellà, un dels municipis pioners a Catalunya per aplicar elements d’interconnexió propis d’una Smart City.

Els estudiants van poder experimentar amb un diapasó per entendre la relació entre els elements de comunicació de les Smart Cities i van poder visualitzar els moviments i els canvis de les ones cerebrals a través d’una diadema sensoritzada.

L’última part de la xerrada va obrir el debat sobre els avantatges i els inconvenients de l’aplicació dels sistemes d’automatització intel·ligents i els sensors en les nostres vides, així com la proximitat de fer realitat totes aquestes innovacions en les ciutats que vivim.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar