skip to Main Content
Sessió Citilab Garage - Transformació Digital De Les Ciutats

Citilab Garage: Tecnologia puntera al servei de la transformació digital de les ciutats

Divendres 12 de maig va tenir lloc al Citilab la sessió ‘Game of Bluemix’, la primera de les activitats programades dins de la iniciativa Citilab Garage, amb la participació una vintena de persones, entre els quals hi havia personal tècnic d’administracions locals i desenvolupadors/ores de start-ups, interessats a conèixer la tecnologia Bluemix Cloud.

Javier González, director gerent de Citilab va donar la benvinguda als assistents, tot destacant la importància que la tecnologia serveixi a l’apoderament de la ciutadania en l’avenç cap a ciutats més intel·ligents i més inclusives. Per la seva banda, Anna Hernández, cap de Programes d’Innovació de Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, va remarcar “la voluntat del Citilab Garage de contribuir a la democratització de la innovació al territori”.

Reinvenció tecnològica a les organitzacions per a la innovació a les ciutats

En un context on els canvis tecnològics avancen a gran velocitat, “es fa imprescindible que empreses i administracions es reinventin amb fórmules innovadores”, tal com apuntava Arturo Gavilán, responsable de transformació digital d’IBM. Marc Riart, arquitecte Cloud d’IBM, va destacar els casos d’èxit de grans empreses que han creat models negoci innovadors i disruptius, basats en moltes ocasions en l’economia col·laborativa, per adaptar-se  al context actual.

Posteriorment, es van exposar les principals característiques de Bluemix Cloud i els serveis que ofereix per a l’allotjament, gestió i desenvolupament d’aplicacions destinades a avançar cap a ciutats més intel·ligents. La plataforma, basada en estàndards oberts, ofereix des de serveis d’infraestructura, xarxes i hardware, fins a l’emmagatzematge, l’analítica de dades i aplicacions específiques per a l’Internet de les Coses i el Big Data, entre altres.

Alguns dels exemples pràctics que es van mostrar van ser un assistent virtual per a webs municipals que permet l’acompanyament de la ciutadania en la realització de tràmits online i en llenguatge natural, amb l’ús de l’anomenat Chatbot; o la classificació automàtica d’informació per temàtica i la interpretació de les  opinions, emocions i tendències, a partir del processament de dades estructurades i no estructurades, de fonts internes o públiques, com ara el contingut de plataformes web o de xarxes socials. Amb aquesta anàlisi anomenada de sentiment o de to, es pot mesurar la percepció general de la ciutadania envers una determinada qüestió i inclús monitoritzar la seva evolució.

Citilab Garage és una iniciativa d’AMBIBM i Citilab amb l’objectiu d’impulsar la transformació digital de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top
Cercar