skip to Main Content

Innovació i tecnologia per millorar l’experiència d’usuari al petit comerç

Citilab va ser la seu escollida per PIMEC Joves Baix Llobregat – L’Hospitalet per la celebració de la jornada ‘Shopping Experience’, que va comptar amb la participació d’una vintena de persones de l’àmbit del petit comerç, entitats, gremis de comerciants i associacions de botiguers. L’objectiu de la jornada era donar a conèixer noves eines de comunicació B2C (Business-to-consumer) que creen una experiència d’usuari més satisfactòria. Per aquest motiu van comptar amb l’expertesa d’Ubiquat Technologies i CuendeXperience, dues empreses de l’ecosistema innovador del Citilab.

Una moneda local digital per enfortir l’economia municipal

Andreu Honzawa, responsable tècnic d’Ubiquat, va ser l’encarregat de presentar l’experiència de la Grama, la moneda local digital que ja s’utilitza a més de 160 comerços i entitats de Santa Coloma de Gramenet. Honzawa va fer un recorregut per la història de les monedes complementàries que s’han utilitzat arreu del món en moments històrics concrets, però també a l’actualitat. La moneda local és un estímul a la promoció econòmica municipal i beneficia les pimes, que són una de les principals creadores d’ocupació a escala local.

A Santa Coloma de Gramenet, part de les subvencions atorgades a entitats es paga en Gramas a través de l’aplicació creada per Ubiquat. Les associacions poden així comprar material als comerços adherits a la xarxa. Aquests també poden pagar als seus proveïdors amb la moneda digital, de manera que s’enforteix la xarxa d’empreses i es revitalitza l’economia local. La Grama equival a un euro i es pot bescanviar un cop han passat 45 dies des de la seva adquisició per tal de mantenir la seva circulació més temps a la ciutat. S’espera que, per a finals de 2017, al voltant de 1.000 comerços s’adheriran a la xarxa de Gramas. Un proper pas serà pagar una part del salari del funcionariat municipal amb la moneda local.

A més dels seus avantatges per l’economia local, aquest tipus de moneda pot servir també per proposar avantatges exclusius i descomptes a les persones consumidores, esdevenint així una eina més per al màrqueting dels petits comerços.

L’usuari com a centre per al màrqueting experiencial

Per la seva banda, Eva Cuende, fundadora de CuendeXperience va compartir algunes tècniques de màrqueting experiencial que poden ajudar als petits comerços a crear una experiència d’usuari única i estimular les seves vendes.

El màrqueting experiencial proposa enamorar els consumidors posant-los al centre del procés de venda, i fer de cada compra un experiència satisfactòria. D’aquesta manera, la personalització dels serveis, la diferenciació de la resta de marques, l’especialització, la proximitat i la immediatesa són alguns dels aspectes que contribueixen a seduir els clients. En moltes ocasions, el petit comerç considera que no té molt de marge d’acció, però amb certs detalls, com ara els dibuixos que es fan amb crema als cafés, aporten valor afegit als productes que s’ofereixen.

En aquest camp, la tecnologia és una aliada natural de les empreses per apropar-se als consumidors. Des d’aplicacions mòbils, realitat virtual o augmentada, projeccions i holografies, cada cop més comerços utilitzen suports tecnològic publicitaris i  interaccionen durant tot el procés de compra amb els consumidors. Alguns dels exemples d’aquest tipus de suport es van poder veure en acció durant la presentació i al showroom de la plaça de la Creació del Citilab.

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar