skip to Main Content
Jornada Accessibilitat Universal

Citilab acull la jornada per l’Accessibilitat Universal

Aquest passat dimarts 2 de maig es va celebrar la jornada “L’Accessibilitat Universal, una estratègia metropolitana” al Citilab. L’acte va ser organitzat per l’AMB i COCEMFE Barcelona, les dues organitzacions que engegaran el Grup Motor, el qual impulsarà l’accessibilitat i la igualtat d’oportunitats als municipis metropolitans.

L’accessibilitat al territori i l’edificació, l’accessibilitat en els mitjans de transport públic, l’accés de la ciutadania als serveis de l’administració i transformació digital, i la innovació social són els quatre grans temes prioritaris que es van destacar durant la jornada amb la participació de més de 90 tècnics municipals i representants d’entitats de persones amb discapacitat. D’aquesta manera, els tallers participatius de la jornada van posar de manifest les demandes més urgents per part dels col·lectius de persones amb discapacitat.

En matèria d’accessibilitat TIC, l’AMB va anunciar que contactarà amb els grans operadors de tecnologies com Google i Waze amb l’objectiu d’impulsar itineraris accessibles per a tothom.

Pel que fa al transport públic, els participants van destacar que encara que l’AMB és un referent en l’accessibilitat als seus vehicles i instal·lacions, cal millorar en aspectes com la comunicació per a persones amb discapacitat sensorial, l’accessibilitat física per tal d’eliminar graons i buits o treballar en formació, informació i sensibilització per eliminar les barreres en l’actitud de les persones que treballen en empreses de transport públic. També es va parlar de la necessitat d’inversió en aplicacions mòbils que puguin ser utilitzades per tothom.

Finalment, el grup de treball dedicat a territori i edificació va demanar més coordinació entre ajuntaments, empreses de serveis i entitats del sector de la discapacitat, i van demanar un esforç per millorar l’accessibilitat tan interna com externa dels edificis (places d’aparcament i vorera, espais de joc infantil, etc.) i la senyalització, així com que es facin controls de qualitat perquè es compleixi la normativa i la creació d’un pacte municipal per l’accessibilitat.

Els representants de l’AMB també van anunciar el disseny d’una estratègia específica dirigida a la sensibilització i adaptació del comerç de proximitat, que estarà llesta d’aquí uns mesos.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar