Taller Del Dia De La Creativitat

Cornellà s’omple d’art pel Dia de la Creativitat

El passat divendres 21 d’abril, el carrer de la Miranda de Cornellà i els seus voltants es van omplir de música, pintura, manualitats, teatre i audiovisuals per celebrar el Dia de la Creativitat i la Innovació.

Citilab, en el marc del projecte Future Divercities, va traslladar el seu plató al carrer per tal de conèixer als diversos representants de les escoles i entitats que s’havien donat cita a la mostra amb tot tipus de tècniques creatives. Les entrevistes se centraven en donar a conèixer les activitats dels diferents agents, el seu punt de vista sobre la cocreació, el salt de la dimensió individual de la creació a la col·lectiva, i sobre les maneres d’engrescar la ciutadania per passar de ser espectadora a participar dels processos creatius. Les entrevistes estaran disponibles pròximament al nostre canal de Youtube.

També van passar pel plató algunes persones participants dels tallers durant el Dia de la Creativitat, que van aportar el seu testimoni sobre les activitats desenvolupades i la seva experiència, com ara grups d’infants i adults que van fer una revisió de l’obra ‘Nit estelada’ de Vincent Van Gogh, amb el taller de la Sala Moritz; i alumnat del Batxillerat Artístic de l’IES Maria Aurèlia Campany, que havia participat a la realització audiovisual en directe dels concerts de l’escenari d’arts musicals.

Al llarg de la tarda, persones de totes les edats van poder participar en la creació d’un mandala gegant reutilitzant CD vells amb l’associació Une tu Creatividad, en la confecció d’un mural obert amb l’autor de còmic local Juan Calvo, o en la creació de gravats amb les eines aportades per l’escola d’Art del Centre Cívic García Nieto, entre moltes altres manualitats i tècniques plàstiques.

A més, qualsevol vianant va poder gaudir dels concerts de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música i de Can Tirel Societat Coral La Unió, i inclús participar a les performances i actuacions teatrals que van tenir lloc a l’escenari d’arts escèniques amb Microcornellà Teatre.

La primera edició del Dia de la Creativitat ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Cornellà amb la col·laboració de l’Escola d’Art del Centre Cívic Joan N. García-Nieto, l’Espai d’Art Moritz, el CRAJ, autors de la Mostra de Còmic de Cornellà, l’Associació Cultural Corncrenata, el Centre Cívic de Sant Ildefons, el Centre Cívic PELL, Citilab-Future Divercities, l’escola Cornell’art Traços, l’Associació Une tu Creatividad, l’Institut Maria Aurèlia Capmany,  l’Escola Municipal de Música de Cornellà, Can Tirel Societat Coral La Unió i l’Associació Microcornellateatre.

Future DiverCities, cocreació i art a l’espai públic

Aquesta acció s’emmarca dins del projecte europeu Future DiverCities, del qual Citilab és soci juntament amb altres 9 organitzacions d’Europa i Canadà. Future DiverCities vol explorar nous models de creació i difusió capaços de sostenir la diversitat cultural i dinàmiques alternatives de col·laboració en el camp artístic i cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar