SeniorLab a la primera jornada de sensibilització del Laboratori Obert de Patrimoni de l’IAPH

El passat mes de març, Artur Serra, director de Recerca del Citilab, va ser el ponent de la primera jornada de sensibilització del Laboratori Obert de Patrimoni. Amb el títol “La filosofia Open des de l’Administración Pública”, la trobada es va celebrar a Sevilla, organitzada per l’Institut Andalús de Patrimoni Històric

Durant la jornada, Serra va presentar la història del Citilab fent un viatge en el temps per explicar els inicis del laboratori ciutadà de Cornellà, la seva naturalesa innovadora i participativa, i el context polític europeu en el que s’ha desenvolupat i evolucionat fins a dia d’avui.

A més, va compartir amb tots els assistents l’experiència viscuda al Citilab amb la creació de SeniorLab, un projecte nascut 10 anys enrere, que connecta els ciutadans de més de 50 anys amb el nou món del patrimoni digital.

SeniorLab, patrimoni ciutadà i digital aportat per la gent gran

Seniorlab, aportació al patrimoni ciutadà de la gent gran de CornellàEn la jornada es va fer visible la tasca del SeniorLab que, partint de la premissa que la tecnologia no té edat, treballa amb persones grans per trencar l’escletxa digital i demostrar que els sèniors tenen una gran capacitat d’innovació. Així, el projecte posa en valor el paper d’aquests actors de la revolució digital aprofitant la seva memòria i les seves vivències per crear patrimoni ciutadà.

Els projectes realitzats pels membres de SeniorLab, com les històries de vida o els vídeos sobre el passat industrial de Cornellà, destaquen per ser treballs pioners en la connexió entre el patrimoni personal de la ciutadania i el de la ciutat, i han servit d’inspiració a la ciutat de Sevilla per al seu Laboratori Obert de Patrimoni.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar