Punt De Suport Pressupostos Participatius Al Citilab

Els ciutadans de Cornellà poden presentar les seves propostes per als pressupostos participatius al Citilab

De l’1 al 30 d’abril els ciutadans de Cornellà de Llobregat poden presentar les seves propostes de gestió municipal i planificació dels recursos de la ciutat impulsades pel projecte Pressupostos Participatius.

Cada ciutadà major de 16 anys i empadronat a Cornellà pot presentar un màxim de dues propostes emmarcades en l’àmbit d’inversions. Per fer-ho, cal que la persona estigui enregistrada a la web www.pressupostosparticipatius.cornella.cat i ha de seguir uns criteris d’obligat compliment.

L’Ajuntament de Cornellà ha instal·lat un punt d’informació al vestíbul del Citilab on els ciutadans poden entregar els seus projectes de manera presencial durant l’horari d’obertura habitual. A més, poden ser assessorats i acompanyats en el procés de proposta online totes les tardes de 17h a 20h. Així, el Citilab es converteix en un dels diversos punts de suport distribuïts a Cornellà amb l’objectiu d’impulsar aquesta acció participativa.

Un cop finalitzat el termini de presentació, una comissió de tècnics municipals valorarà totes les propostes segons criteris de viabilitat tècnica, jurídica i econòmica. Tots els projectes aprovats es sotmetran a votació popular entre el 16 de juny i el 15 de juliol a través de la web específica. Finalment, els projectes guanyadors s’inclouran en l’expedient del Pressupost Municipal de l’Ajuntament que haurà de ser aprovat en sessió plenària.

Els Pressupostos Participatius tenen com a objectiu fomentar la transversalitat dins de l’Ajuntament de Cornellà, incentivar la col·laboració ciutadana i desenvolupar una eina que permeti conèixer quines són les necessitats i prioritats de la població per planificar els recursos municipals, millorar-ne l’eficiència i la transparència en la gestió.

És per això que l’Ajuntament té previst destinar 1.346.875 euros dels comptes municipals de l’any 2018 a aquest projecte participatiu, una xifra que suposarà al voltant del 25% del total d’inversions per al proper exercici. Aquesta quantitat s’ha dividit en dues parts: 846.780 euros (62,87%) per a propostes localitzades en els barris i 500.095 euros (37,13%) a propostes que puguin beneficiar el conjunt de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar