skip to Main Content

La Internet de les Coses més propera

El passat 30 de març va tenir lloc la jornada “IoT: com fer intel·ligents els objectes”, organitzada pel Citilab amb CSS Ibérica i Iberoxarxa, dues empreses de l’ecosistema emprenedor del Citilab; comptant amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà.

Amb l’assistència d’una vintena de persones, la jornada va introduir el concepte d’Internet de les coses d’una manera entenedora, amb la definició bàsica dels elements que hi intervenen i una demostració pràctica de com es comuniquen els objectes a través de les ones.

Avantatges de la Internet de les Coses

Daniel Martínez, tècnic en pedagogia de la innovació al Citilab, va destacar alguns dels avantatges de la interconnexió d’objectes, com ara l’obtenció de dades ambientals, el control de la presència d’objectes per prevenir robatoris, la possibilitat de millorar l’assistència a persones en situació de vulnerabilitat o, de manera més quotidiana, poder controlar des d’un mòbil les llums d’un domicili, entre molts altres.

Durant la segona part de la jornada, Miguel Ferrera i Jaume Olivé van presentar el funcionament de l’ecosistema de software i hardware Whitecat, amb el qual es poden programar els sensors o nodes per generar aquesta interconnexió entre objectes. A més, van presentar la xarxa LORA, que cobreix el 95% del territori de Cornellà, i presenta com a avantatges el seu baix cost i baix consum. En ser una xarxa alternativa, pot arribar a llocs on no hi ha cobertura wifi, i dóna la possibilitat que els mateixos usuaris puguin ampliar-la.

A mena d’exemples, es va mostrar el funcionament d’un sensor d’humitat i temperatura, d’un mesurador de nivell i d’un accionador per obrir una porta si ens hem deixat les claus dins de casa.

 

This Post Has One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar