Citilab acull la darrera reunió de la Xarxa d’entitats locals per la transparència i la participació

Avui s’han reunit al Citilab representants de municipis membres del grup de treball de la Red de Entidades Locales por la Transparencia y la Participación Ciudadana, de la Federación Española de Municipios y Provincias, per invitació de l’ajuntament de Cornellà, que és membre de la xarxa.

Carlos González Serna, president del Consejo de Gobierno de la Federación Española de Municipios y Provincias, ha destacat que durant la trobada “s’ha valorat positivament el progressiu grau d’implantació de la llei de transparència en el conjunt de les entitats locals associades a la xarxa, factor fonamental per a la convivència democràtica i per a afavorir la recuperació de la confiança dels ciutadans en les institucions“.

En aquest sentit, s’està avançant en l’elaboració d’una guia que faciliti als ens locals la posada en marxa o desenvolupament de l’apertura pública de les dades de les organitzacions, que estableixi “criteris comuns i un procediment simplificat i d’aplicació generalitzada en el conjunt del món municipal”, segons González Serna. D’altra banda, s’estan explorant nous canals de comunicació per facilitar l’accés més immediat i actualitzat a informació especialitzada en open data.

Transparència i dades obertes en l’àmbit local

La Red de Entidades Locales por la Transparencia y la Participación Ciudadana promou l’avançament de les polítiques de transparència i participació a les entitats locals membres, amb l’objectiu de garantir els drets d’accés a la informació i de participació a la ciutadania dins l’àmbit local i promovent la seva implicació en matèria de dades obertes. Durant la reunió s’ha aprovat la incorporació de noves entitats locals a la xarxa, queda composada actualment per 238 entitats, entre ajuntaments, comarques, mancomunitats, diputacions, cabildos i consells, abastant un total de més de 21 milions d’habitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar