Tira De Led Interconectada (IoT)

Vols saber com fer intel·ligents els objectes? Vine el 30 de març al Citilab!

El proper 30 de març, Citilab celebrarà la jornada gratuïta ‘IoT: com fer intel·ligents els objectes’, una sessió de 4 hores per donar a conèixer la Internet de les Coses, un concepte propi del nostre món cada cop més digital. La inscripció està oberta.

IoT són les sigles d’Internet of Things, la Internet de les Coses, una idea que fa referència a la progressiva implantació de la tecnologia en el nostre dia a dia, la digitalització de la vida quotidiana i la interconnexió entre els objectes. Una realitat tecnològica cop és més palpable que necessita de la participació de tota la ciutadania per a la seva aplicació més social i que, per tant, precisa ser explicada perquè tothom la pugui conèixer i aplicar-la a la seva quotidianeïtat.

Així doncs, en aquesta jornada podrem conèixer les possibilitats d’entrar a casa a través d’una aplicació del mòbil o d’alimentar el gos a distància mitjançant una menjadora intel·ligent; tot això entre molts d’altres casos curiosos i útils de cara a un futur molt més proper del que creiem. D’aquesta manera, ens podrem apropar a aquest concepte de manera entenedora i podrem experimentar amb les nostres pròpies mans aquesta tecnologia.

A més d’oferir una introducció a la Internet de les Coses, també es presentarà la xarxa de connectivitat LORA desplegada a Cornellà de Llobregat i l’ecosistema Whitecat, que es composa de hardware i software lliure, que permet la programació d’objectes per a l’IoT i que s’utilitzarà durant la part pràctica de la sessió.

Programa

16 – 17.30 h Introducció a la IoT: elements que hi intervenen, avantatges i inconvenients, i aplicacions
17.30 – 18 h Pausa
18 – 20 h Resolució de casos pràctics i valoració final
Es recomana tenir nocions bàsiques d’informàtica a nivell d’usuari. Us podeu inscriure emplenant aquest formulari.

La jornada ha estat organitzada per Citilab, amb Iberoxarxa i CSS Ibèrica, dues societats que formen part de l’ecosistema empresarial del Citilab.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar