skip to Main Content
Formació OpenDataLab

Citilab i Iniciativa Open Data creen l’Escola Ciutadana de Dades Obertes del Baix Llobregat

Citilab i l’entitat sense ànim de lucre Iniciativa Open Data Barcelona impulsen la primera escola ciutadana de dades obertes del Baix Llobregat. Aquesta vol esdevenir l’espai referent de divulgació, formació i promoció de l’emprenedoria basada en dades obertes.

El tret de sortida de l’Open Data Lab serà el dijous 6 d’abril a les 18h30, amb el workshop gratuït “El valor d’obrir les dades per la meva organització”, adreçat a tota la ciutadania; on també es presentaran els objectius principals de la iniciativa, l’oferta formativa i les diverses accions de divulgació que tindran lloc al llarg de l’any, com ara els Drinks&Data, punts de trobada de la comunitat que ja treballa amb dades obertes o que s’hi vol apropar. Tota l’activitat de l’Open Data Lab tindrà lloc a les instal·lacions del Citilab.

En el marc d’aquest programa s’impartirà formació modular de quatre hores, de manera que es poden cursar càpsules específiques segons els interessos de l’alumnat, o completar els itineraris formats per diversos mòduls, que estaran acreditats per l’ODI (Open Data Institute). Les persones residents a Cornellà obtindran un 10% de descompte en la matrícula per a aquestes formacions. D’altra banda, s’obrirà una convocatòria per becar una persona en situació d’atur amb coneixements de programació, resident en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, interessada a cursar l’itinerari complet de desenvolupament d’aplicacions mòbils. Aquesta beca cobrirà el 80% del total de l’import del curs.

Formació en reutilització d’Open Data per la empresa o per al desenvolupament d’apps

L’itinerari Business està orientat a la formació de professionals en la reutilització i aplicació de les dades al món de l’empresa. Inclou els certificats Business Professional Open Data i Business Advanced Professional Open Data, cadascun de 16 hores, on es treballen conceptes com l’economia open data, les dades enllaçades i el legal data, la visualització de dades públiques i el monitoreig de xarxes socials.

L’itinerari de desenvolupament d’apps vol generar oportunitats d’ocupació local a través de la creació d’apps basades en dades, donat que aquesta és una de les professions amb més demanda no coberta en l’àrea de Barcelona. Aquest itinerari és semipresencial i consta de tres certificats; els dos primers coincidents amb l’itinerari Business (de 32 hores, amb 4 hores presencials cada setmana) doten l’alumnat de les competències necessàries per reutilitzar les dades obertes per a activitats econòmiques. Al certificat d’especialització (de 80 hores, amb 4 hores presencials cada setmana i 16 dedicació online) s’adquiriran coneixements de programació per a professionalitzar-se en aquesta àrea emergent.

Apoderament de la ciutadania en l’ús de les dades obertes i generació d’ocupació en l’àmbit local

El punt de partida d’aquesta iniciativa és el gran potencial de l’ús de les dades obertes per la millora de les ciutats i la vida de les persones, i la necessitat de saber gestionar-les correctament per treure’n el major profit. L’objectiu principal de l’Open Data Lab és apoderar la ciutadania en l’ús de les dades obertes, tot promovent el coneixement i oferint eines de formació per al desenvolupament professional en aquest àmbit de tendència. Per a més informació sobre la formació i inscripcions, escriviu a iopendatabcn@gmail.com.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar