skip to Main Content
Taller Al YoMo 2017

Més de 70 joves participen al taller ‘Pilota un avió sense tocar els comandaments’ al YoMo

Aquest passat dimarts 28 de febrer el Citilab va col·laborar amb el projecte BitBot de programació i robòtica educativa oferint el taller ‘Pilota un avió sense tocar els comandaments’ al YoMo, The Youth Mobile Festival, organitzat pel Mobile World Congress amb la participació del Mobile World Capital Barcelona. Aquest esdeveniment s’adreça als estudiants de Catalunya per inspirar noves vocacions envers les carreres professionals del sector STEM (sigles de ‘Science, technology, engineering and mathematics’, és a dir, ‘Ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques’).

Dins del recinte de la Fira de Montjuïc, el taller es va realitzar dues vegades omplint amb èxit l’espai dotat de taules, cadires i ordinadors per a una mica més d’una trentena d’assistents. Alumnes d’Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius van implicar-se durant 1 hora en la creació i l’enlairament d’un avió digital a través de l’entorn de programació Snap4Arduino.

Amb aquesta eina de programació, seguint les indicacions de l’instructor del taller i comptant amb el suport constant dels professionals del Citilab, els joves van dibuixar els seus propis objectes voladors i un paisatge en moviment deixant via lliure a la seva creativitat.

Així, interactuant amb el programa Snap4Arduino, una placa Arduino i un sensor de moviment, els estudiants aconseguien fer volar el seu avió digital apropant i allunyant les seves mans del sensor d’infrarojos.

Gràcies a aquesta dinàmica, el taller al YoMo va fer possible que més d’una setantena d’alumnes catalans fessin ús de la programació amb Snap4Arduino d’una manera lúdica i entretinguda. Amb la realització d’aquest tipus d’activitats, el programa BitBot vol fer entendre als joves que la programació i la robòtica no estan desvinculades de la diversió i els anima a perdre la por a les carreres tecnològiques.

BitBot.cat és un programa impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament que neix amb l’objectiu d’impulsar les competències digitals dels joves i promoure les vocacions tecnològiques, potenciant així l’oferta extraescolar d’activitats de l’àmbit de programació i robòtica.

Taller YoMo: 'Pilota un avió sense tocar els comandaments'

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar