Debat SeniorLab

El SeniorLab presenta el projecte sobre el passat industrial de Cornellà

La comunitat de SeniorLab del Citilab s’ha reunit aquest dijous 16 de febrer per oferir la presentació d’un dels projectes que ha tirat endavant un grup de seniorlabers. La presentació ha consistit en la projecció del vídeo elaborat per Neus Sevilla, Núria Anglés, Rosa Garvi, Paco Flor i Consol Badenes sobre el passat industrial del municipi de Cornellà del Llobregat.

El SeniorLab és un projecte que fomenta l’envelliment actiu i potencia l’aprenentatge de les noves tecnologies per incloure la gent gran en la cultura digital i en la societat del coneixement. Així, per combatre l’escletxa digital, es tiren endavant projectes que es realitzen en grups autònoms de recerca i de treball.

El projecte sobre el passat industrial de Cornellà és un petit viatge en el temps que repassa el procés d’industrialització de Cornellà i que explica la història de les fàbriques i les indústries que van formar part del municipi des dels anys 20 fins els anys 70. Tota la informació del vídeo ha sigut cercada pels cinc sèniors autors del projecte que han consultat la Cartoteca Digital, diversos arxius extrets de les biblioteques de Cornellà i la Biblioteca Nacional de Catalunya, així com un llarg llistat de webs.

SeniorLab - Presentació vídeo passat industrial

Per a la redacció de la informació, els sèniors han treballat amb Google Drive i per la posterior edició del vídeo han tocat eines com el Power Point, el Windows Movie Maker o l’Audacity.

La presentació ha sigut conduïda per Dolors Solano, la responsable de SeniorLab, que després d’acompanyar el procés d’elaboració del projecte, ha volgut posar en valor la feina feta pels cinc membres del grup. La realització del vídeo ha significat 1 any d’esforç i d’entusiasme per part dels autors que, en l’acte, han volgut subratllar la feina i la història que hi havia rere cada diapositiva del treball.

Neus Sevilla, una de les membres del grup, ha assegurat en el discurs introductori que s’ha consolidat una relació d’amistat entre els participants gràcies al projecte SeniorLab.

Amb l’acabament de treballs com aquest, els sèniors demostren que els majors de 50 anys tenen capacitat d’innovació, ganes d’aprendre i de seguir formant-se sense tenir por de les noves eines tecnològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar