skip to Main Content
Presentació De L'acord Entre AMB, IBM I Citilab

AMB, IBM i Citilab signen un acord de col·laboració per impulsar la trasformació digital de les ciutats

Crearan un espai d’innovació on es podrà accedir a projectes i tecnologies, així com desenvolupar prototips avançats de solucions per a les ciutats intel·ligents

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), IBM i Citilab han anunciat avui un acord de col·laboració per promoure conjuntament la transformació digital de les ciutats, factor essencial per modernitzar els serveis públics, augmentar la competitivitat de les empreses i millorar la qualitat de vida dels ciutadans. En virtut d’aquest acord, les tres organitzacions han d’impulsar la posada en marxa d’un espai d’innovació a les instal·lacions del Citilab a Cornellà de LlobregatJaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Antonio Balmón, president de Citilab, i Marta Martínez, presidenta d’IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel han presentat avui aquesta iniciativa.

L’objectiu principal del centre serà oferir a les administracions, empreses, desenvolupadors i emprenedors la possibilitat d’accedir als projectes de l’AMB i als diferents capacitats tecnològiques d’IBM, en el marc del Citilab. També es contempla un pla de beques per a emprenedors, el desenvolupament de prototips de solucions avançades, així com programes d’innovació social destinats a promoure l’ús i coneixement de les tecnologies entre els ciutadans. Per tot això, les tres organitzacions volen destinar diversos recursos, serveis i solucions tecnològiques, el que podria requerir una inversió conjunta d’al voltant de 300.000 euros.

Experimentar els últims avenços tecnològics

D’aquesta manera, es planteja que a través d’aquest espai d’innovació les administracions puguin, en un entorn de prova, experimentar les diferents solucions i serveis que ofereix l’AMB a
través de la seva plataforma d’avançada tecnologia que facilita la gestió i la comunicació amb els ciutadans a través de la tecnologia mòbil. D’altra banda, també es podrà accedir a la plataforma tecnològica per a ciutats intel·ligents IBM POEM (Platform for Municipalities), que permet als municipis petits, mitjans i grans aprofitar el potencial d’Internet de les Coses i la Indústria 4.0 d’IBM.

A més, el centre tindrà accés als diferents serveis i programari disponibles en el núvol d’IBM, Bluemix, que inclouen solucions d’intel·ligència artificial i computació cognitiva. Tot aquest potencial tecnològic farà d’aquest espai un “garatge” d’innovació on, a través de la co-creació i col·laboració, es creïn nous prototips i solucions que facilitin a les ciutats avançar en la transformació digital. En aquest sentit, IBM compta amb una llarga experiència en la creació de “garatges” d’innovació arreu del món, especialitzats en àrees tecnològiques molt avançades, que serveixen de punts de trobada per a desenvolupadors, dissenyadors, emprenedors, etc.

“La col·laboració publico privada permet oferir noves eines perquè els municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona puguin conèixer-les o proposar-ne de noves. En el context actual, és irreversible el camí cap a aquest nou paradigma que acosta encara més la gestió dels serveis públics al ciutadà i permet que aquest interactuï fàcilment amb les noves
tecnologies per a la millora de la ciutat”
, ha afirmat Jaume Collboni, vicepresident de desenvolupament Social i Econòmic de l’ AMB.

Per la seva banda Antonio Balmón, president de Citilab, ha destacat que Citilab ofereix un ecosistema obert per a aquest tipus d’iniciatives i té una dilatada trajectòria en la innovació aplicada a la millora social i de la posada en marxa de startups amb un component tecnològic molt important. “Actualment, Citilab és un equipament de referència europea en aquest tipus d’innovació”, ha insistit Balmón.

Finalment la presidenta d’IBM Espanya, Marta Martínez, ha assenyalat que per IBM és molt gratificant posar la seva tecnologia, experiència i coneixement a disposició d’un objectiu amb un gran impacte social, com és fomentar un entorn de ciutat intel·ligent, on les noves tecnologies generin nous serveis o de més qualitat per al ciutadà. Martínez ha insistit en la importància de la col·laboració publico privada per generar innovació en la nostra societat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar