skip to Main Content
Nova Edició Del Tecnoestiu: Places Obertes (27 Juny-22 Juliol)

Nova edició del Tecnoestiu: places obertes (27 juny-22 juliol)

El Citilab ofereix una nova edició del Tecnoestiu, jornades d’activitats tecnològiques per a esplais, famílies o grups que vulguin aprofitar els temps de l’estiu per gaudir i aprendre amb la tecnologia.

Aquest any proposen dues activitats molt diferents. Una relacionada amb posar en marxar diversos artefactes que hem preparat al Citilab com elevadors, vehicles, sínies, o ulls robòtics. L’altra, ficar-nos amb unes ulleres de realitat virtual dintre d’objectes que crearan els participants del Tecnoestiu.

Per fer possibles aquestes activitats es faran sevir eines desenvolupades pel Citilab com Snap4Arduino i BeetleBlocks. Estan basades en un sistema gràfic i senzill de programació per blocs, que permet una aproximació fàcil a diverses tecnologies.

El Tecnoestiu tindrà lloc del 27 de juny al 22 de juliol, i està obert a esplais, casals d’estiu i particulars que vulguin aprofitar l’estiu per contactar amb la tecnologia.

Posem en marxa uns quants invents 

 

Hem preparat una serie d’artilugis o invents, fabricats amb impressora 3D i cartró que porten en el seu interior una petita placa d’Arduino. A aquests invents, barreja d’electrònica, mecànica, manualitats i creativitat, els donaran vida mitjançant l’entorn de programació Snap4Arduinio, que permet construir un  programa que els faci funcionar d’una forma gràfica i intuïtiva.

Els participants aprenen conceptes de programació, robòtica , impressió 3D i de com generar models de dispositius reals amb una visió constructiva i creativa.

Snap4Arduino és una modificació del llenguatge de programació visual Snap! creada per l’equip del Citilab, que ens permet interactuar amb gairebé totes les versions de la placa de prototipat electrònic Arduino de forma intuïtiva.  El fet d’estar basat en Snap! ens permet explorar conceptes de programació avançats i ens proporciona la possibilitat de construir els nostres propis blocs.

Mira les teves creacions amb la realitat virtual 

Amb un mòbil i unes ulleres especials és possible tenir un primer contacte amb el món de la realitat virtual. La proposta d’aquesta activitat és construir un senzill objecte en 3D amb l’ordinador i poder observar-lo amb unes ulleres de realitat virtual. Ens podem apropar, girar al seu voltant i, fins i tot, ficar-nos en el seu interior.

En aquest taller s’aprenen conceptes bàsics de 3D i com generar formes senzilles d’una forma amb BeetleBlocks, una eina que permet generar models 3D amb una aproximació de construcció per blocs.  Aquest model s’introdueix en un mòbil que genera la visió estereoscòpica i llegeix el moviment del cap amb un sensor giroscòpic. Només queda ficar-lo en unes ulleres de realitat virtual una mica més evolucionades que el famós model de cartró de Google. Como sempre us donaren les indicacions de com podeu fer aquestes tecnologies a casa vostra.

Beetleblocks és una modificació completa d’Snap! enfocada al disseny i la fabricació 3D. Mitjançant un llenguatge basat en blocs i derivat directament del seu projecte mare, el programador pot generar geometries en tres dimensions que poden ser exportades directament a formats imprimibles.

Al desenvolupament de Beetleblocks hi participen integrants del MIT MediaLab, el projecte Snap! de la universitat de Berkeley, el Pratt Institute i el Citilab.

Es fa servir el software Obj2VR  de Hedgefundgames.

InventaTV

Finalment, els participants podran treballar en el plató de TV del Citilab. L’espai de croma del plató es convertirà en una platja al seu gust. En aquesta part de la jornada, els participants aprenen a exposar les seves experiències sobre els tallers i també com funciona el el món de la realització de televisió des de dins.

Programa d’activitats 

  • Posem en marxa uns quant invents
  • Mira les teves creacions amb la realitat virtual
  • InventaTV. Explica la teva experiència al plató del Citilab

Informació pràctica 

Activitat d’un dia adreçada a esplais, famílies o grups a partir de 10 participants. Existeixen dies especials per a particulars on es poden apuntar grups més petits, que s’ajuntarien entre ells per tal de formar un sol grup de 10 participants.

Quan: Del 27 de juny al 22 de juliol Activitat d’un dia.
Edat: A partir de 8 anys. Els nens a partir 6 anys poden participar amb el suport d’un adult o d’un company de més edat.
Grups: Entre 10 (un sol grup) i 30 (dos grups de 15 participants).

Preu: 6 euros per participant.
Inscripcions: inscripcio@citilab.eu i 93 551 06 60

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar