Future DiverCities: La Nova Aventura Del Citilab

Future DiverCities: la nova aventura del Citilab

Sota la creença de que la societat pot aconseguir moltes més coses si es treballa col·lectivament, el Citilab, conjuntament amb 9 organitzacions culturals de 8 països diferents, s’embarca en el nou projecte europeu Future DiverCities. Amb el suport de l’Europa Creativa de la Unió Europea, durant els 4 pròxims anys el consorci dirigit per l’organització sense ànim de lucre Superact, té com objectiu explorar nous models de creació i difusió capaços de sostenir la diversitat cultural i les dinàmiques alternatives.

La globalització, tot i què ha proporcionat eines per a la interacció i la col·laboració, també ha suposat que les corporacions globals imposin les seves regles econòmiques en les indústries creatives i els públics. La diversitat de les obres d’art, una remuneració justa per als creadors o la visibilitat d’artistes independents estan patint les conseqüències d’aquesta imposició.

El projecte, per tant, es centrarà en els àmbits artístics de la música, l’art digital i art al carrer per tal de desenvolupar noves formes de pensar i experimentar la cultura d’una forma alternativa a la corrent principal.

Els objectius principals del projecte són:

  1. Crear una plataforma creativa per compartir coneixement i art emergent innovador i col·laboratiu a través d’Europa;
  2. Desenvolupar un nou model econòmic que recolzi la creació, la distribució i la monetització de treballs artístics que desafien la cadena de valor tradicional;
  3. Crear un consorci d’artistes capaços de desenvolupar i atreure a diverses i àmplies audiències arreu del món;
  4. Crear noves formes d’art que atraguin i estimulin a les audiències mitjançant el desenvolupament del coneixement del potencial de les eines i plataformes digitals, a més de fomentar el canvi social positiu i la construcció de capital social;
  5. Intensificar el desenvolupament europeu i internacional a través d’activitats dutes a terme pels socis.

Aquest cinc objectius principals s’aconseguiran mitjançant:

  • Uns valors que defensin un salari just pels creadors;
  • Una metodologia que faci ús del pensament del disseny;
  • El foment de la co-creació i la participació amb persones d’arreu d’Europa per tal de crear associacions intel·ligents;
  • La utilització de la tecnologia amb una plataforma de streaming i aplicacions mòbils que donen suport a artistes independents.

Podeu llegir la nota de premsa del projecte aquí.

Amb el suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar