skip to Main Content

Quins són els efectes de les dades en les nostres vides, com es capten, es produeixen i es transmeten?

Una de les grans transformacions de l’era digital ve de mà de la producció de dades en quantitats massives, de la reducció del cost d’emmagatzematge d’informació digital i del gran nombre de dispositius que capten, produeixen i transmeten dades.

Citilab ha contribuit en aquest moment amb el programa Snapi!, una eina desenvolupada al centre i que permet introduïr la programació basada en APIs i dades obertes. I, en aquest contexte, el Citilab Cornellà acull des del dia 5 de maig i fins al 23 de juny l’exposició “Immersos en les dades. (Una) adaptació de l’exposició “Big Bang Data” del CCCB”, una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, organitzada amb el CCCB, l’Ajuntament de Cornellà i el Citilab.

Segons indiquen els comissaris de l’exposició Olga Subirós i Jose Luis de Vicente “Immersos en les Dades” explora l’emergència de la base de dades com a marc de pensament cultural i polític i els efectes de la dadificació al món”. Qualifiquen el procés que la captació i anàlisi de les dades  per al segle XXI” com ho va ser l’electrificació al segle XIX”

L’exposició se situarà a la segona planta del Citilab, a la Plaça de la creació, i disposarà d’un espai de documentació a vestíbul del centre. L’horari de visites és de 8 del matí fins a 8 del vespre i l’entrada és gratuïta.

Paralelament a l’apertura de l’exposició es realitzaran diferents activitats. S’han programat dues visites dinamitzades i tallers experimentals per adults (a partir de 16 anys) els dimarts 10 i 17 de maig de 16.30 a 18.30 h., sota el nom d’In Situ; i tres jornades d’activitats per a persones de més de 55 anys,(Re)cerques a Google a estudi, el dimarts 24 de maig de 16.30 a 18 h., el dijous 26 de maig de 17 a 18.30 h, i el dimarts 31 de maig de 16.30 a 18 h.

El 10 de juny a les 18.00 h i de la mà de Jose Luis de Vicente tindrem la conferència Què és el Big Data? i prèviament treballarem amb Marc GarrigaLa identificació, el tractament i l’anàlisi de les nostres dades. 

http://bigbangdata.cccb.org/

Manual d’autodefensa electrònica Anonimitza’t

Consulteu més informació al Dossier de Premsa

http://citilab.eu/docus/DP_ImmesosDades_Cornella.pdf

Inauguració: 5 de maig 19.00h. Citilab Cornellà

Amb la col·laboració de:

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top
Cercar