L’Agència Nacional Europea Proposa El Projecte Satchel Com A Exemple De Bones Pràctiques

L’Agència Nacional Europea proposa el projecte Satchel com a exemple de bones pràctiques

El projecte europeu Satchel (Seniors Accessing Technologies for Co-housing with e-Learning), centrat en l’intercanvi d’experiències en l’àrea de la formació no tradicional a la gent gran, i que ha desenvolpat el Citilab del 2013 al 2015 ha tancat amb una valoració molt positiva per part de l’entitat avaluadora, l’Agència Nacional Europea.
En concret, l’informe d’avaluació valora que “Satchel és un projecte de gran qualitat tant per la temática que aborda, com per les sinergies creades per a l’associació per elaborar un pla de treball  amb activitats novedoses i adequades per a la consecució de resultats”. La UE ha valorat que la informació generada i proporcionada pel projecte és molt completa i està molt ben argumentada.
S’han valorat també les activitats de mobilitat i que els productes resultants puguin ser transferits i utilitzats per tercers. Per tots aquests motius l’Agència proposa el desenvolupament del projecte Satchel com un exemple de bones pràctiques.
El projecte Satchel ha promogut la ciutadania activa de les persones grans, evitant així la seva exclusió social. S’ha tractat el tema del co-housing, com els seniors poden contribuir al disseny de noves formes d’habitar les
ciutats, com fer-lo amb les TIC i com la seva això pot ser clau a les smart cities.
La contribució de Seniorlab, que ha desenvolupat el projecte al Citilab, s’ha centrat en la construcció del kit d’eines digitals per als seniors. És una orientació molt novedosa que fins ara no es tenia en compte. S’han creat eines i canals de comunicació. Han participat en el projecte les ciutat de Cornellà de Llobregat, Helsinki (Finlàndia) i Manchester (Regne Unit).
Es pot consultar la informació de tot el projecte a la European Shared Treasure en aquest enllaç.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar