Citilab Presenta En Societat La Placa Whitecat A La Mini Maker Fair

Citilab presenta en societat la placa Whitecat a la Mini Maker Fair

El passat diumenge 7 de febrer el Citilab va presentar en el marc de la Mini Maker Fair celebrada al CosmoCaixa de Barcelona la placa de programació lliure “WhiteCat”. La placa es basa en un entorn de programació per blocs que s’inspira en Scratch i Snap!, i una de les seves característiques més importants és l’eliminació de la línia entre prototip i producte final. Mitjançant un protocol estàndard de la Internet de les Coses (IoT), les plaques es poden comunicar amb qualsevol altre dispositiu que suporti el protocol. Els programes, que es creen de forma experimental i incremental, no necessiten cap procés de càrrega o compilació.
D’aquesta manera, la placa es pot desconnectar de l’ordinador sense que el seu funcionament es vegi afectat. Però la participació no va quedar aquí, la Laia Sánchez, del Social Media Lab, va participar en el panel de conferències “Making in the city”, on va remarcar la necessitat de promoure la tecnologia en els centres educatius. Tot i què en els pròxims cinc anys seran necessàries 1.300 milions de persones amb habilitats tècniques per cobrir vacants laborals relacionades amb la programació i la tecnologia, el número de graduats en STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) és considerablement més baix que la demanda laboral. 
Per resoldre el problema, Sánchez va proposar convertir la tecnologia i la programació en una eina transversal pels alumnes. Entre d’altres coses, Sánchez va parlar sobre la poca representació que les dones tenen a l’àrea professional de les STEM, a més de subratllar la importància del projecte europeu “Mind The GAP!”, que intenta acabar amb les diferències de gènere al sector tecnològic a més d’impulsar la inclusió de les dones en el sector laboral de les STEM.
Workshop de Beetle Blocks
A la tarda, el Citilab va formar part d’un workshop de Beetle Blocks. Aquest projecte de Duks Koschitz, Eric Rosenbaum, Jens Mönig i amb desenvolupament del membre de l’equip del Citilab Bernat Romagosa, permet generar geometries en tres dimensions que poden ser exportades directament en formats imprimibles. Durant el taller, els participants van poder imprimir els seus propis dissenys en 3D.
Per acabar, el Citilab també va donar suport audiovisual al projecte PELARS. Aquest projecte, relacionat amb el concepte de “learning and making”, pretén generar un estudi de l’activitat 
dels estudiants quan programen plaques d’Arduino. Amb el resultats de l’anàlisi, PELARS vol ajudar els estudiants i professors a millorar l’experiència d’aprenentatge de les STEM. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar