Citilab Assaja Al Parc De La Infanta Un Sistema Per Apropar L'Internet De Les Coses A Tothom

Citilab assaja al Parc de la Infanta un sistema per apropar l’Internet de les coses a tothom

Citilab surt al carrer per provar una nova tecnologia i ho fa amb metodologia living lab. El proper dijous 17 de desembre ens desplacem en una jornada de treball al Parc de la Infanta en una acció que pretén democratitzar la Internet de les Coses (IoT).

L’Acció consistirà a aplegar, a les 17 h, un grup de gent interessada en la Internet de les Coses per visitar el parc. Un cop allà explorarem l’entorn, les infraestructures que té i els casos d’ús que s’hi poden desenvolupar.

Mitja hora després ens desplaçarem al Citilab per presenciar una demo del prototip de la nova placa WhiteCat, que s’està desenvolupant actualment al Citilab. Mitjançant un nou entorn de programació basat en blocs i inspirat en Scratch i Snap!, s’explicarà com es programa aquesta placa i veurem com utilitzar les entrades i sortides amb exemples pràctics, com la lectura d’un sensor. Fent ús d’un protocol estàndard de la Internet de les coses, mostrarem com podem comunicar les plaques entre sí, o fer-les interactuar amb qualsevol altre dispositiu que suporti aquest protocol.

Un dels trets diferencials d’aquest sistema és que esborra la línia entre prototip i producte final. Els programes es construeixen de forma experimental i incremental i, sense haver de realitzar cap procés de càrrega o compilació, podem simplement desconnectar la placa de l’ordinador i traslladar-la a l’entorn de producció sabent que seguirà funcionant exactament igual.

Després de la demo, i amb la informació obtinguda durant la visita i l’anàlisi del parc, s’organitzaran taules de treball i es dissenyaran casos d’ús de la placa al parc sobre quatre línies bàsiques: àmbit medi ambient, àmbit esport, àmbit ús familiar i àmbit participació.

Què és la Internet de les coses?

L’Internet de les Coses (IoT) és la xarxa d’ojectes físics o “coses” incrustats amb l’electrònica, el software, els sensors i la connexió de xarxes que permet aquests objectes recollir i intercanviar dades. L’Internet de les Coses facilita que els objectes siguin detectats i controlats de forma remota a través de la infraestructura de xarxa existent.

Amb el suport de 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar