Construeix La Teva Pròpia Impressora 3D En 2 Dies

Construeix la teva pròpia impressora 3D en 2 dies

El 19 i 20 de desembre al Citilab, amb la col·laboració de l’empresa Formbytes, farem un taller sobre la construcció d’impressores 3D. Els participants rebran la formació durant 2 dies i quan acabi el curs tindran la seva impressora 3D muntada. És una impressora petita i molt ben dissenyada que permet realitzar impressions a un alt nivell.

Les inscripcions es poden realitzar a la mateixa web de Formbytes, i el preu de la formació amb el lliurament de la impressora és de 456,95€ IVA inclòs.

El taller “Construeix la teva impressora 3D” permetrà aprendre a muntar i utilitzar la impressora 3D de forma pràctica des de 0, rebràs tota la informació necessària per fer impressions de qualitat a més de tenir una visió general de tot el que envolta la tecnologia de la impressió 3D. Això farà que cada participant en finalitzar el curs es porti la seva pròpia màquina a casa, llesta per imprimir, podrà entendre com funciona i sabrà treure-li el màxim partit. 

El taller és obert a totes les edats i especialment és interessant tant per a sectors tècnics (enginyeria, disseny, arquitectura), com per a professionals i persones que estiguin interessades a adquirir la seva primera impressora 3D

Característiques del curs 

– En aquest taller d’impressió 3D, cada participant aprendrà a muntar i utilitzar la seva impressora 3D de forma pràctica i des de zero, on s’impartirà de forma teòrica i pràctica tota la informació necessària per fer impressions de qualitat a més de tenir una visió general de tot el que envolta aquesta tecnologia.

– El curs és de 14h de durada, en dos dies on muntarem i calibrarem la Impressora 3D i aprendrem a utilitzar el programari necessari.

– El curs inclou un KIT complet amb tots els components necessaris per construir-se la Impressora 3D Formbytes One, 200gr de plàstic PLA, pantalla LCD amb targeta SD. 

– Una vegada acabat el curs, cada participant es porta la seva Impressora 3D llesta per imprimir, instal·lació i visió general del programari. Coneixements de com preparar els arxius per imprimir. 

– El nombre màxim d’assistents és de 12 persones. En aquest taller cada participant obtindrà un KIT la seva Impressora 3D Formbytes One, així com 200gr. de plàstic PLA.


– Cada participant haurà de portar el seu ordinador, per a la instal·lació de Programaris i la posterior sessió d’impressió.

– No és necessari que els participants portin eines, es proporcionaran en el mateix curs.

– No és necessari tenir coneixements de CAD, ni electrònica.

– La Impressora que es proporcionarà és un model totalment portable, encara que petita en format té una àrea d’impressió de 150x125x100 (ampliable), a més de totes les prestacions (resolució i velocitat) d’impressores de cost superior.

– Els assistents al taller rebran assessorament tècnic i acompanyament per a possibles dubtes futurs.

Estructura del curs 

Dia 1 Muntatge (9.30-14.00/15.00-19.00) 

Introducció del curs i seguidament sessió teòrica sobre impressió 3D oberta a tothom (durada 1h 30m), per donar una visió general de tot el que s’està fent sobre impressió 3D en l’actualitat, i així extreure el potencial, permetent als participants i assistents treure una idea i/aplicació en el seu àmbit.

Breu explicació i demo d’una de les nostres Impressores, per familiaritzar-se amb el KIT.

Preguntes

Inicio del muntatge: Base motors, eixos X, I i Z, extrusor i col·locació de l’electrònica.

Connexió cablejat.

Pausa per dinar

Col·locació de la safata d’impressió i calibrat.

Instal·lació dels programes de control de la Impressora 3D i engegada de la màquina.

Workflow on trobar, descarregar i pujar peces a internet.

Què és el format STL? exportació de models per imprimir.

Calibratge, CAM (Laminatge), que és el G-Code.

Primera impressió d’un model senzill.

Dia 2 Sessió d’impressió (9.30 a 15.00h)

Impressió de models pròpis o d’internet.

Fi de la sessió i posada en comú.

Cost 14h formació + kit impressora Formbytes One: 456.95€ IVA inclòs.

Dia: 19 i 20 de Desembre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar