Un Panel De Discusió De La JamToday Fair Analitza El Joc En El Món Educatiu

Un panel de discusió de la JamToday Fair analitza el joc en el món educatiu

Alguns ho consideren un error fatal en els nostres sistemes educatius i creuen que s’ha de fer front a aquesta crisi amb eines per contribuir a innovar en les institucions educatives. Cal trencar murs perquè les experiències d’aprenentatge experiencial, actives, creatives i significatives tornin a les escoles. ¿I com es pot fer?
Els organitzadors del projecte JamToday consideren que l’aprenentatge basat en el joc és part de la solució. Al món del 2020 es necessitaran persones amb habilitats pròpies del sXXI. Aquells que defensen que els videojocs desenvolupen patrons de comportament no desitjats com l’addicció i l’agressivitat s’estan perdent el potencial del joc per aprendre, subratllen. Hi ha d’haver una mobilització que impedeixi que els joves fugin dels estudis STEM (acrònim en anglès d’estudis de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) perquè el pla d’estudis és massa abstracte i la tecnologia és vista com una cosa màgica només revelada a les ments més il·luminades.
Segons els organitzadors, i això es posarà de manifest durant els dos dies de la JamTodayFairBCN, ningú no hauria de tenir por a programar, cal enamorar-se de les matemàtiques i adquirir les competències del s.XXI. En aquest sentit, la responsable de Projectes Europeus de Citilab Laia Sánchez i el responsable d’Edutec Jose Garcia de participaran demà entre 12h i 13.30h en un panel de discussió per compartir algunes idees sobre com tornar a la diversió i la passió per aprendre a les escoles. La taula estarà composada per experts en la matèria com Viola Pinzi, Glòria Gómez, Francesca Ferrara, Giulia FerrariCarlos González Tardón i Jose García. Segons Sánchez, a la secció “Anem a explorar junts el que necessitem per dissenyar aquests jocs increïbles que faran la Terra de les Matemàtiques somiada per Seymour Papert, on els alumnes i les alumnes gaudeixin de ser pensadors computacionals tant com a jugadors i com a dissenyadors de jocs educatius “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar