skip to Main Content
Citilab Acull L’exposició “Robots, Un Viatge De La Ficció A La Realitat”

Citilab acull l’exposició “Robots, un viatge de la ficció a la realitat”

Us interessa el món dels robots i la ciencia ficció? El Citilab acull entre el 9 i el 22 de novembre l’exposició “Robots, un viatge de la ficció a la realitat”, comissariada pel Dr. Jordi Ojeda, professor de la Universitat de Barcelona.  L’exposició realitza un recorregut amb la idea que els robots són un clar exemple d’anticipació tecnològica. No us perdeu la presentació el proper 9 de novembre a les 19.30 hores.
Si el primer robot industrial és de l’any 1961 i el concepte d’intel·ligència artificial es va proposar el 1956, la ciència- ficció ja feia molts anys que aportava propostes imaginatives d’un futur més o menys versemblant. En alguns casos, segons l’organitzador, “podem afirmar que aquestes propostes ja són una realitat i en d’altres encara estem lluny d’arribar-hi, com és el cas del que es coneix com robòtica social”. A l’exposició es pot veure una selecció de les obres i autors més destacats de la literatura, cinema i còmics que tenen els robots com a protagonistes.
L’exposició s’emmarca en la celebració de la 31 Mostra del Còmic de Cornellà i coincideix amb la 20ª Setmana de la Ciència. En paral·lel a l’exposició s’impartirà una xerrada als instituts de la ciutat de Cornellà titulada “Robots: de la ciència ficció a l’era de la robòtica”.
L’exposició és una producció del Centre Cultural Sant Josep amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i està organitzada per l’Ajuntament de Cornellà i Citilab. Per dur-la a terme s’ha comptat amb la col·laboració de: ECC Ediciones, Editores de Tebeos, Mediatres Estudio, Norma Editorial, Panini Comics, Planeta Comics, Selecta Vision i Ro-Botica.
El projecte “Còmics, ciència i tecnologia” compta amb el suport de la Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar