Citilab Acull La VIII Edició De La Universitat D'Estiu De Les Dones, Una Formació Alternativa En Matèria D'igualtat De Gènere

Citilab acull la VIII edició de la Universitat d’Estiu de les Dones, una formació alternativa en matèria d’igualtat de gènere

El Citilab acull la vuitena edició de la Universitat d’Estiu de les Dones (UED), un programa de cursos de divulgació per transmetre i difondre coneixement sobre el paper de la dona al llarg de la història. Aquest projecte està realitzat pel Gabinet de Projectes Institucionals de la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones.

Es tracta d’una formació universitària especialitzada en matèria de gènere que s’ofereix a Catalunya. Els cursos tracten temes d’actualitat, interès social i de referència des d’una perspectiva femenina i crítica.

El primer curs, “Les dones a la Bíblia: Antic Testament”, té l’objectiu d’aprofundir en les històries de l’Antic Testament on podem apreciar que la presència de les dones a la realitat de cada dia, a la societat i al llarg de la vida és molt més gran del que apareix a les Escriptures.

El segon curs, “Dones artistes del segle XX: des de les primeres avantguardes a l’art contemporani”, se centrarà en l’anàlisi de la producció i la recepció de l’obra d’algunes artistes que van desenvolupar la seva activitat al llarg del segle XX. S’aprofundirà en les seves aportacions en el context dels moviments avantguardistes i de l’art contemporani.

El tercer curs, “L’altra història: les dones a la II Guerra Mundial”, es descobrirà l’activitat massa cops silenciada de les dones als guetos i als camps i la d’infermeres, periodistes, espies, artistes, treballadores de les fàbriques, intel·lectuals, etc.

I finalment, el quart curs, “L’economia del bé comú i les dones”, pretén oferir un marc d’anàlisi i d’estudi sobre l’impacte de la globalització en les economies i en el col·lectiu de les dones a càrrec d’expertes de la United Nations University (UNU) a Barcelona. S’impartirà una aproximació als fonaments de l’Economia del Bé Comú de la mà del seu fundador, Christian Felber i la seva companya, Maga Felber.

Paral·lelament hi hauran activitats complementàries com una taula rodona transversal als cursos acreditats sobre cooperació internacional amb dones, un taller de tapes creatives, una obra de teatre i un concert líric, obertes a tothom.

Podeu descarregar-vos el programa complet aquí: PROGRAMA UED 2015.pdf

Dates: del 6 al 10 de Juliol

Horari: 9.00h a 13.30 h

Durada: 20 hores

Espai: Citilab Cornellà (Plaça de Can Suris, s/n)

Municipi: Cornellà de Llobregat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar