skip to Main Content
Apunta't A La Cryptoparty Per Aprendre A Usar I Navegar Per Internet D’una Manera Responsable

Apunta’t a la Cryptoparty per aprendre a usar i navegar per internet d’una manera responsable

El proper 30 de gener Citilab organitza una CryptoParty. Les cryptoparties són tallers ens els que s’explica als assistents com instal·lar, configurar i fer servir les eines bàsiques per a navegar i usar Internet d’una manera més responsable, sabent en quins riscos es pot incórrer en cada moment i avaluant si els usuaris els volen assumir o no.

La crytoparty planteja que fer servir Internet d’una manera segura no és més complicat que circular pel carrer, però quan som petits a tots ens han explicat com creuar un carrer o què volen dir els senyals de trànsit. A les CryptoParties s’explica i es practica

En el temari es fa una breu introducció sobre perquè cal protegir la nostra privadesa en les comunicacions i dades personals, s’aprenen a identificar els punts problemàtics a la xarxa tot i dentificant els riscos, la gestió de passwords i bloqueig de dispositius, saber on és el nostre dispositiu si ens el roben, fer-ne còpies de seguretat i saber fer-les bé, xifratge, navegació segura, entre molts altres temes.

L’activitat s’adreça a usuaris mig i a persones sensibles al tema, sigui quin sigui el seu nivell de coneixement en aquest àmbit, que vulguin saber una mica més sobre com protegir les seves comunicacions i dades personals. I, en general, a tothom qui vulgui compartir els seus coneixements amb altres usuaris que no dominen tant el tema. L’objectiu és difondre i divulgar aquestes eines i procediments al públic en general, sobretot d’àmbit no tècnic.

Què cal portar de casa ?

Els assistents hauran de fer una còpia de seguretat abans de venir i portar el seu ordinador/dispositiu actualitzat amb la darrera versió del sistema operatiu. També actualitzat el Firefox i el Thunderbird i carregador, cables, una memòria USB buida (no importa la capacitat) i bon humor.

Si esteu interessats podeu gestional la inscripció en aquest enllaç.

Amb el suport de:

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar