Citilab Col·labora En Un Servei Per Atendre I Prevenir Addiccions Tecnològiques

Citilab col·labora en un servei per atendre i prevenir addiccions tecnològiques

L’Ajuntament de Cornellà acaba de posar en marxa un servei de Tecnoatenció adreçat a tota la ciutadania però especialment a adolescents i joves, tant per prevenir com per atendre les patologies associades al ús abusiu de tecnologia.

La iniciativa neix de la voluntat municipal de donar resposta a una demanda creixent de la societat, ja que segons un estudi de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones pateix trastorns de conducta relacionats amb les noves tecnologies.

Citilab participa en el servei, operatiu des de fa aproximadament un mes, al costat d’experts en addiccions de PAS (Prevenció, Assistència i Seguiment). L’objectiu és prevenir, orientar i tractar els efectes de l’ús inadequat de les noves tecnologies.

Aquest servei oferirà diferents modalitats d’intervenció:
a) Atenció directa al Citilab -amb visita concertada-, per part d’una psicòloga (de l’equip de PAS S.L.) que atendrà les demandes d’informació i assessorament i detectarà si és necessari l’abordatge de l’addició a les TIC o d’una situació d’assetjament tecnològic (ciberbullying). L’horari d’atenció serà tots els dimecres de 16 a 18 hores. També s’atendran les demandes d’informació o consultes online rebudes a l’adreça: tecnoatencio.citilab.eu.
b) Realització de tallers de caire preventiu dirigits a joves de Secundària, famílies, AMPAs i professors de centres educatius, i altres col·lectius en funció de la demanda, . Aquests tallers són impartits per un professional de Citilab.
Objectius del servei

Entre els objectius del servei de Tecnoatenció estan: prevenir les situacions de risc derivades de l’ús inadequat de les noves tecnologies, afavorir l’ús responsable de les noves tecnologies, detectar situacions d’assetjament tecnològic, oferir eines per poder diferenciar un ús raonable d’un ús arriscat, detectar altres patologies associades i derivar-les als recursos de la comunitat i assessorar les famílies per evitar conflictes generacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar