skip to Main Content
Citilab, Amb El Medialab Prado

Citilab, amb el Medialab Prado

La cultura digital ha donat lloc a medialabs, hacklabs, Fablabs, LivingLabs i citilabs. Aquests es configuren com un nou tipus d’organització on l’experimentació oberta i la xarxa són part de la seva naturalesa. D’entre ells, el laboratori ciutadà va específicament dirigit a obrir la innovació a qualsevol ciutadà sobre qualsevol tecnologia.
Ofereix un entorn on és possible trencar les sitges i intervenir en trobades entre els ciutadans, la universitat, l’empresa, l’administració i desenvolupar processos d’innovació oberta i social. També propicia un espai on desenvolupar projectes, aprendre, compartir i construir prototips per trobar solucions noves a problemàtiques compartides; connectant professionals de diferents disciplines i camps (científics, socials, artistes, enginyers, dissenyadors, etc.) amb amateurs i ciutadans. Aquesta és la raó de ser i la missió que compleix Citilab des que el 2007 va obrir les seves portes, compartida amb altres organitzacions, com Medialab Prado.
Després de conèixer les diferents notícies aparegudes sobre Medialab Prado a la Serrería Belga, no podem amagar la nostra inquietud i volem aprofitar per a posar en valor el que aquesta institució representa.
Medialab Prado ha donat i dóna exemple amb la pràctica, amb el que fa i com ho fa. Unes bones pràctiques que han teixit una xarxa de confiança amb regles clares, obertes i justes que han donat un excel·lent resultat en el curt, mitjà i llarg termini. El seu posicionament pensat en xarxa els ha allunyat de les bombolles i l’especulació.
Medialab Prado s’ha guanyat el seu èxit fent un treball àgil, construint ponts entre allò local i allò global, apropant tecnologies i cultura, produint resultats que parteixen d’allò concret però el valor es multiplica en ser digitalment compartit. Just per la seva naturalesa lligada a la cultura digital, han aplicat la seva lògica: com més es comparteix, més es té i més val.
El valor d’allò obert i agregat per Medialab Prado, a la Serrería Belga, és la contribució i l’experiència de tots aquells que l’han fet possible i que aprecien tenir aquest espai de producció col·laborativa i de parells. Un valor que, si emergeix, cal protegir i que és molt difícil de repetir o substituir.
Medialab Prado compta amb un reconeixement internacional importantíssim, un valor acceptat per la comunitat digital internacional, guanyat amb esforç, raó i legitimitat, difícil d’aconseguir a curt o mitjà termini. Medialab Prado és una institució pionera en els nous models d’innovació oberta i basada en els ciutadans, un model que està beneficiant a altres ciutats com Hèlsinki, Amsterdam o Barcelona.
En aquest sentit , tots aquells que valorem la creativitat, la innovació, l’emprenedoria, el treball en xarxa, la internacionalització, les aliances públic privades, les iniciatives obertes a la participació ciutadana , etc . confiem que Medialab Prado a la Serrería Belga, pugui seguir comptant amb el suport que necessita en benefici de tots i en pro de la innovació oberta i ciutadana.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top
Cercar