skip to Main Content
Smart Citizens: Incorporant Els Ciutadans A La Smart City

Smart Citizens: incorporant els ciutadans a la Smart City

El Citilab posa en marxa el projecte Smart Citizens en el marc de la Smart City. L’objectiu d’aquesta iniciativa, pionera a nivell europeu, és traslladar el nou paradigma de la Smart City a la realitat del ciutadà, a través de les següents línies d’acció:

– Educar sobre conceptes de Smart City, actuant des del Citilab com un “Centre d’Interpretació de la Smart City”.

– Generar projectes d’innovació.

– Incentivar la cultura emprenedora entre els joves.

– Implicar el ciutadà en la millora de la ciutat.

La Smart City significa un pas més en les transformacions de les nostres ciutats des d’una visió integrada i holística de la ciutat, per millorar la qualitat de vida de les persones i generar noves oportunitats en el desenvolupament econòmic. Un nou paradigma que sorgeix en uns moments de restriccions econòmiques, de clara voluntat en la millora del medi ambient i d’implicació ciutadana. El concepte Smart City s’està impulsant des del món universitari, empresarial i institucional.

El Citilab d’acord a la seva experiència en l’àmbit de la innovació social, vol fer un pas més i aplicar les capacitats “smart city” en aquest àmbit social. Els actius del Citilab i el conjunt del seu equip esdevé un escenari òptim per posar en marxa el projecte Smart Citizens.

El projecte inclou formació, tallers i el concurs Smart Citizens que reconeixerà les millors idees i propostes. Aquest projecte inclou tres components dissenyats per facilitar l’accés a tots els ciutadans que estiguin interessats.

La càpsula formativa. Formació de 2h per desenvolupar el concepte Smart City i conèixer exemples de la seva aplicació. En aquests moments tenim programades dues sessions: 24 d’Abril i 7 de Maig.

El taller Smart Citizens en S4A. Farem un taller de 2h en Scratch for Arduino combinant els principals elements de Smart Citizens. Tenim programats els tallers: 2 de Maig, 14 de Maig i 21 de Maig.

El concurs Smart Citizens. L’objectiu és premiar la creativitat i la iniciativa emprenedora dels joves en l’àmbit de la Smart City amb un concurs d’idees reconeixent les millors iniciatives. 

Us animem a participar en el programa Smart Citizens un àmbit que ens ofereix moltes oportunitats i que ens permet implicar-nos en la millora de la nostra ciutat.

Per poder participar al projecte podeu trucar al 93 5510660 o enviar un correu electrònic a smartcitizens@citilab.eu

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar