Seniorlab Comparteix Experiències Amb Manchester I Loppukiri

Seniorlab comparteix experiències amb Manchester i Loppukiri

Amb l’objectiu d’explorar les posibilitats de desenvolupament de les capacitats d’innovació entre les poblacions de gent gran majors de 50 anys en el disseny i la construcció de la societat del coneixement, fonamentalment en un context d’innovació respecte a la tecnologia, a Citilab Cornellà es porta a terme el projecte Seniorlab.

La hipotesis inicial del projecte es que la gent gran pot contribuir de forma innovadora al disseny i la construcció de la societat del coneixement, de la societat digital, aportant la seva experiencia i la seva memòria com un be patrimonial.

Seniorlab és un projecte cívic per donar valor a l’experiència i les idees de la gent gran en el marc de la Societat del Coneixement, és un equip de treball format per persones més grans de 50 anys, professionals i investigadors, i és també un laboratori ciutadà en el que tots els participants troben les eines necessàries per idear, dissenyar i desenvolupar els seus propis projectes.

Compartir els resultats obtinguts, fins al moment, en relatar les experiències de vida, les històries ciutadanes amb l’ús de les noves tecnologíes multimèdia, és l’objecte de la trobada que entre els dies 13 i 15 de novembre tindrà lloc a Citilab Cornellà. Un grup de seniors de Cornellà, anglessos i finlandessos, treballaran al llarg de tres jornades per tal de compartir i difondre les dinàmiques i metodologies emprades en els seus respectius projectes de millora de vida.

El testimoni personal

Seniorlab “és un grup de gent gran que es troba per desenvolupar idees. Quines idees? Per exemple, la memòria. Nosaltres som una generació que hem vist molts canvis. La societat ha canviat tant que som una generació que ha perdut el tren, que hem passat del “sí, pare” al “sí, fill”. Volem transmetre la nostra memòria com a experiència, però encara més, com a identitat. Als nostres pares els hi van servir els esquemes del seus pares. Però la nostra generació ha hagut d’inventar el camí” (M. Carcereny) 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar