Aprèn A Programar Un Robot

Aprèn a programar un robot

A tots ens agradaria aprendre a programar un robot , però el món de l’electrònica i la robòtica ens sembla molt complex i difícil d’entendre .
T’imagines que hi hagués una manera de construir aparells d’una manera senzilla i intuïtiva , a través d’un sistema visual i que no requereixi aprendre un nou llenguatge ?
Això és el que ofereix Scratch for Arduino ( S4A ), una aplicació que enllaça un entorn de programació senzill i intuïtiu ( Scratch ) amb un sistema de plaques que ens permet construir projectes electrònics ( Arduino ). D’aquesta manera , es poden programar robots a partir d’un sistema virtual de fitxes que s’uneixen les unes a les altres , que al seu torn ens permeten manipular els components i rebre informació de les plaques que formen el nostre robot.
L’experimentació i la intuïció són la clau en aquest procés . A mesura que vagis combinant els diferents elements (peces) dins la plataforma de programació Scratch , el funcionament del robot canviarà , de manera que les possibilitats són infinites . Mitjançant aquest procés , els futurs programadors entendran tots els detalls d’allò que ells mateixos han construït , des del mecanisme de funcionament fins a les característiques de les plaques i els robots .
Què aprendrem?:
Conceptes bàsics de programació orientada a objectes i d’electrònica ( i robòtica ).
Què es pot fer?:
A partir de l’experimentació amb plaques i circuits , es poden crear ( construir) diferents projectes com un sistema de vigilància amb càmara o un semàfor , i fins i tot robots que “caminen ” i que són capaços de seguir camins prèviament marcats .
Les plaques que s’utilitzen per muntar els robots són de codi obert , així que les possibilitats són gairebé infinites !
Scratch for Arduino combina els punts forts dels dos sistemes i fa que la programació de robots sigui encara més senzilla. Tothom pot aprendre a programar amb S4A, aprenent a resoldre problemes i interactuant amb robots.
Podeu consultar el blog del projecte
Fitxa tècnica
SCRATCH FOR ARDUINO
Data d’inici: Dimecres 25 setembre 2013
Durada: Fins al 22 gener 2014
Horari: sessions de 18 a 19.30 hores
Preu: 75 €
Data d’inici: Dijous 26 setembre 2013 ( en funció de la demanda )
Durada: Fins al 23 gener 2014
Horari: sessions de 18 a 19.30 hores
Preu: 75 €
Més informació: taller_s4a.pdf

Inscripcions: inscripcio@citilab.eu i 93 551 06 60.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar