Més De 200 Participants A La Primera Conferència Internacional D'Scratch A Europa

Més de 200 participants a la primera conferència internacional d’Scratch a Europa

Citilab ha estat el centre mundial de la comunitat Scratch durant 3 intensos dies en els quals ha acollit la International Scratch Conference, una trobada que per primer lloc es traslladava del seu emplaçament inicial, al Massachussets Institute of Technology (MIT) de Boston (Estats Units) per arribar a Europa.

En total, han participat més de 200 persones vingudes d’arreu del món en un programa farcit d’activitats: conferències, tallers, workshops, keynotes, activitats auto organitzades pels participants, panells i esdeveniments socials.

Entre els convidats hi havia alguns dels programadors i creatius més importants de les institucions educatives més prestigioses del món. És el cas de Mitchel Resnick, inventor d’Scratch i actual cap del Lifelong Kindergarten group del MIT Media Lab, David Cuartielles, co-creador d’Arduino i professor de la Universitat de Mälmo, Clive Beale, director de Desenvolupament Educatiu a la Fundació Raspberry PiJens Mönig, desenvolupador de Snap! a Berkeley  o Brian Harvey, desenvolupador de UCBLogo a Berleley, entre molts d’altres. També hi van assistir responsables del món educatiu com Alexa Joyce, del projecte European Schoolnet o Schuchi Grover, de la Universitat d’Stanford.

A la conferència, organitzada per Scratchweb.nl i celebrada al Citilab, es van presentar grans novetats com el nou Scratch 2.0 i es van explicar les nombroses aplicacions que pot tenir aquest entorn de programació en diferents contextos educatius i culturals. El lema de la trobada va ser Scratch Connecting Worlds, una metàfora per representar la unió dels diferents entorns i dels contintents on hi ha desenvolupadors d’Scratch.

Què és Scratch?

Scratch és un llenguatge de programació intuïtiu i senzill amb un gran potencia perquè joves i nens treballin amb ell per crear i compartir projectes que es poden aplicar en l’aprenentatge de les matemàtiques i el desenvolupament de la creativitat i expressió. Trobareu més informació en aquest enllaç.

Al Flickr del Citilab podeu accedir a les fotografies dels tres dies de conferències: Dijous, Divendres i Dissabte. Amb aquest aquest hashtag #Scratch2013BCN podeu veure el seguiment que es va fer al Twitter de la conferència. Per últim, en aquesta carpeta de Youtube podeu veure les entrevistes que es van fer a alguns dels ponents més rellevants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar