Tecnoestiu 2013

Tecnoestiu 2013

Arriba una nova edició del Tecnoestiu, un dia d’activitats al Citilab on els participants s’endinsen en las noves tecnologies i la realització televisiva. El Tecnoestiu tindrà lloc del 25 de juny fins al 25 de Juliol i en aquesta nova edició es realitzaran tallers relacionats amb conceptes bàsics de programació, sensors i aplicacions per tablets.   Enguany es treballarà el concepte d’edificis i de ciutats intel·ligents (Smart Cities), utilitzarem sensors per mesurar les condicions de les ciutats i crear accions que fomentin l’estalvi d’energia. Desprès d’una mostra sobre el cálcul de la nostra petjada de CO2 al medi ambient, estudiarem amb un exemple pràctic com podem millorar els nostres edificis i les nostres ciutats. Partint d’una maqueta amb un sensor de llum, un petit motor i una mica de programació treballarem tots els aspectes que intervenen en el procés de construcció de les ciutats intel·ligents.

Utilitzarem una placa d’Arduino, 2 sensors de llum i un petit motor i per portar el control farem servir l’Scratch for Arduino (S4A), dissenyat al Citilab i que permet introduir els conceptes programació necessaris per aquest tipus de dispositius d’una forma senzilla i molt intuïtiva.
A més, el taller ens permetrà crear una petita aplicació per tablets amb la que veurem les dades obtingudes i actuarem sobre els elements creats als propis tallers. Farem servir AppInventor, aplicació que funciona amb un sistema de peces semblant a l’Scratch, i permet simplificar la creació d’aquest tipus d’elements. Finalment els participants podran participar al plató de TV del Citilab exposant les seves experiències i proposant noves idees per la construcció de las Smart Cities.
Programa d’activitats
Estalviem energia amb sensors
Taller d’aplicacions de control amb tablets
InventaTV. Explica la teva Smart City al plató del Citilab.
Informació pràctica
Activitat d’un dia, adreçada a esplais, famílies o grups a partir de 10 participants.
Existeixen dies especials per particulars on es poden apuntar grups més petits fins a confirmar un grup mínim.
Quan: 25 de juny al 25 de juliol, 2013.
Horari: 10.00-13.00 hores.
Edat: a partir de 8 anys. Els nens de 7 anys poden participar amb el suport d’un adult o d’un company de mes edat
Grups: entre 10 (un sol grup) i 30 (dos grups de 15) participants
Preu: 6 euros per participant
Més informació: Tecnoestiu2013.pdf
Inscripcions: inscripcio@citilab.eu i 93 551 06 60

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar