skip to Main Content
Citilab Presenta El Documental Del Mes "Big Boys Gone Bananas!*: El Preu De La Llibertat D'expressió"

Citilab presenta El Documental del Mes “Big Boys Gone Bananas!*: El preu de la llibertat d’expressió”

El proper dijous 10 de gener a les 19 hores del vespre Citilab estrena El Documental del Mes, una iniciativa de la productora Paral·lel 40 per apropar el gènere documental a les pantalles dels cinemes. Citilab desplegarà cada dijous primer de mes les seves pantalles per oferir tot tipus d’històries cinematogràfiques.

El primer Documental del Mes que inaugura el 2013 presenta la veritable història d’un cineasta suec, el joc brut d’una multinacional, la manipulació dels mitjans de comunicació, querelles i el preu de la llibertat d’expressió. David contra Goliat.

Big Boys Gone Bananas!* va ser un film que havia de fer. Ser demandat per una multinacional com Dole Food Company no és cap broma i no és divertit. Però és interessant, aprens moltes coses. I si sobrevius a l’experiència, tens una bona història que explicar. He treballat com a periodista i director de cinema durant més de 25 anys i l’experiència d’ésser el subjecte d’un atac d’una multinacional m’ha fet entendre més profundament el funcionament de la societat i dels mitjans de comunicació.“, explica el seu director Fredrik Gertten.

Fins a on pot arribar una multinacional per protegir la seva imatge? El director suec Fredrik Gertten s’enfronta a la persecució legal i psicològica iniciada per la multinacional alimentària Dole Food Company quan estrena el seu film anterior Bananas!*, que relata la querella de 12 treballadors d’una plantació a Nicaragua contra aquesta poderosa empresa. Bananas!* va ser seleccionada per a competir al Festival de cinema de Los Angeles el 2009. Però just abans de sortir de Suècia per assistir a l’estrena mundial del seu film, Gertten rep un missatge estrany: des de l’organització del festival decideixen retirar Bananas!* de la competició. Una setmana abans de l’estrena, un article polèmic i mal documentat apareix a la portada del diari Los Angeles Business Journal sobre la pel·lícula. I, seguidament, Gertten rep una carta de Dole amenaçant-lo amb accions legals si el film s’estrena al festival i l’insten a que desisteixi.

El documental Big Boys Gone Bananas!* mostra des del procés d’assetjament de la multinacional contra Gertten i la seva productora, aplicant una querella difamatòria i a través de tàctiques d’intimidació, fins a la manipulació dels mitjans de comunicació pressionats per Dole. Aquest potent film revela precisament com una multinacional no es detindrà davant de res per aconseguir els seus propòsits. La llibertat d’expressió està en joc. Tal i com el relacions públiques de la multinacional ho planteja: “És més fàcil carregar amb una mala consciència que amb una mala reputació”.

El Documental del Mes es projectarà simultàniament en 40 sales diferents repartides per tota Catalunya, resta de Comunitats Autònomes, Xile i Argentina. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar