Citilab Incorpora Una Impressora 3D Per Potenciar La Formació En Modelatge I L'àrea De Robòtica

Citilab incorpora una impressora 3D per potenciar la formació en modelatge i l’àrea de robòtica

El Citilab ha incoporat el mes de juny una impressora de 3D per familiaritzar els participants del Tecnoestiu amb aquesta tecnologia i per donar suport a l’àrea de robòtica del centre. La impressora ha estat muntada a mà, peça a peça, per l’equip de formació del Citilab i consisteix en una estructura metàl·lica que integra peces de plàstic elaborades amb una impressora de característiques similars, motors control·lats amb tecnologia Arduino i una plataforma d’impressió que es coneix tècnicament com a bed (llit).

El mecanisme és ben senzill. Els usuaris fan els seus models amb una versió bàsica del programa de creació d’animació 3D Sculptris. Aquesta versió s’envia a un programari especial que control·la la impressora perquè adapti la figura a la futura impressió i envia l’ordre d’imprimir el model. La impressora rep l’ordre i activa el mecanisme d’acció. Un plàstic especial rellisca verticalment fins arribar a un punter que el fon a 180 graus i va construïnt la forma sobre una superfície de 20×20 cm., que és la màxima mida que poden assolir de les figures esculpides. En aquest enllaç es poden observar alguns dels models que s’han fet durant els tallers.

Les peces més senzilles poden trigar a imprimir-se uns 30 minuts. Les que s’han fet fins ara tenen un nivell de precisió i detall òptims. La impressora s’utilitzarà durant el mes de juliol perquè els participants del Tecnoestiu dissenyin i imprimeixin les seves escultures. A partir de la tardor es pretén que el Curs de Creació de Videojocs Gamecademy també la utilitzi per a fer models. Una altra utilitat vindrà derivada de la robòtica. Es vol aprofitar la impressora per sustituir peces metàl·liques de robots que ara són molt costoses per peces impresses amb plàstic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar