skip to Main Content
Citilab Acull La V Universitat D'Estiu De Les Dones, Una Formació Alternativa En Matèria D'igualtat De Gènere

Citilab acull la V Universitat d’Estiu de les Dones, una formació alternativa en matèria d’igualtat de gènere

El Citilab acull, entre el 9 i el 13 de juliol i per cinquè any consecutiu, la Universitat d’Estiu de les Dones (UED), una universitat que té per objectiu oferir una formació alternativa en matèria d’igualtat de gènere que permeti actualitzar coneixements, intercanviar informació i opinions i analitzar, des de la perspectiva de gènere, temes d’actualitat que no sempre es tracten al llarg del curs acadèmic.

La UED és una iniciativa del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Cornellà i del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Adjunt al Rector de la Universitat de Barcelona. Distribuïts al llarg d’una setmana, els cursos programats en aquesta cinquena edició de la UED formen part de l’oferta de cursos d’estiu d’Els Juliols, els cursos d’estiu de la UB.
La UED inicia les seves activitats el proper 9 de juliol a les 11 hores del matí amb una inauguració a càrrec de la vicepresidenta i diputada de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa, la presidenta de l’Institut Català de les Dones Montserrat Gatell i l’alcade de Cornellà Antonio Balmón. A partir d’aquí es donarà el tret de sortida als diferents cursos, que enguany són un total de quatre.
El primer curs, “Claus per entendre el segle XXI: reptes de futur des de la perspectiva de gènere”, vol oferir un espai-temps obert i participatiu de converses interdisciplinàries, per poder endinsar l’alumnat en l’aventura de pensar i sentir el gènere des de traduccions properes i singulars en femení.
El segon curs, “La dona a les cultures mediterrànies: del mite al blogger”, analitzarà a partir d’elements antropològics i artístics, tot un camp de reflexió des d’una visió de gènere –més oberta i, alhora, més complexa– del mosaic de pobles i civilitzacions mediterrànies. S’estudiarà com el patriarcat ha estat un element generador d’imatges, religions i pràctiques socials tant al nord com al sud de la Mediterrània, i s’hi estudiarà la dona des del mite grec de les amazones fins a les dones àrabs d’avui dia que usuàries de les noves tecnologies i creadores dels seus propis blogs.
Pel que fa al tercer bloc del programa, “Representació de la dona als mitjans de comunicació”, el curs té per objectiu reflexionar sobre la representació, la recepció i l’autorepresentació de la dona en els mitjans de comunicació. S’hi presentaran estudis relacionats amb el significat que atribueixen els adolescents a les relacions de parella i la identitat de gènere, reflectit a les xarxes socials, i s’hi estudiaran els estereotips de gènere que encara ara es troben en diferents formats televisius (serials, videoclips informatius, etc.). També s’hi analitzarà el trencament dels cànons en el cinema, i finalment, s’hi oferiran dos tallers de presentació de bones pràctiques i reflexió sobre el paper de la dona en la societat 2.0.
Per últim , “Trenquem estereotips: noves mirades de la dona àrab i oriental a través del cinema”, tracta de fer visible i reconèixer l’esforç que estan fent moltes dones àrabs que aposten per impulsar canvis socials i polítics, vitals per al foment i el desenvolupament social, polític, econòmic i cultural de la regió on viuen, i de valorar el paper d’aquestes dones en la modernització dels seu entorn. Des de la convicció que el cinema és una eina de coneixement i de comprensió del món què vivim, el curs inclou també diverses projeccions que poden contribuir a canviar la imatge i els estereotips que, encara avui dia, estan molt estesos a la nostra societat.
Tots els cursos inclouen ponències, taules rodones, amb la participació d’expertes en totes les matèries. Podeu descarregar-vos el programa complet fent clic en aquest enllaç.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar