skip to Main Content
Presentació De La Red Fractal, Un Projecte Enfocat A La Comunicació Social De La Ciència I La Tecnologia

Presentació de la Red Fractal, un projecte enfocat a la comunicació social de la ciència i la tecnologia

Citilab acull el proper divendres 29 de juny la presentació de la Red Fractal, una innovadora plataforma de generació col·lectiva de coneixement en xarxa enfocada a la comunicació social de la ciència i la tecnologia. La Red Fractal neix amb l’objectiu de construir nou coneixement mitjançant processos de treball col·lectiu i col·laboratiu en xarxa i es planteja el repte d’apropar la producció de la ciència i la tecnologia als interessos dels ciutadans.

La Red Fractal, que ha estat finançada en la seva primera fase per la Obra Social “la Caixa” i el Citilab, suposa un experiment de nou encuny per assajar innovadors models de comunicació social de la ciència i la tecnologia. Aquest serà l’eix de debat de la presentació. El director del projecte, Luis Ángel Fernández Hermana, estarà acompanyat durant la sessió per Miquel Barceló, professor de la UPC i director del Premi de Ciència Ficció de la UPC; Javier González, director gerent del Citilab, Mara Dierssen, neurobiòloga investigadora del Centre de Regulació Genòmica, i el subdirector de l’àrea de Ciència, Investigació i Medi Ambient de la Fundació La Caixa, Ignasi López.
Apropar la producció de la ciència i la tecnologia als interessos dels ciutadans
Els ciutadans juguen avui un paper passiu davant volums ingents d’informació generada per la ciència i la tecnologia que, d’una o altra manera, els afecta en la seva vida, en les seves preocupacions o en els seus interessos. Per això, la Red Fractal proposa una nova manera de construir coneixement de manera col·lectiva i en xarxa per tal que científics, investigadors, experts, tecnòlegs, artistes i ciutadans contribueixin a desenvolupar noves formes de comunicació en els camps de la ciència i la tecnologia. Apropar la producció de la ciència i tecnologia als interessos i preocupacions dels ciutadans és un dels propòsits fonamentals del projecte.
Preguntes generadores de col·laboració
Per aconseguir aquesta connexió entre ciència, tecnologia i interessos de la ciutadania, la Red Fractal es desplegarà a través d’una sèrie de temes enunciats com preguntes de tipus existencial, que són per a les quals tothom té respostes. Es plantejaran preguntes de vital importància per a la ciutadania i que només es poden abordar de forma transversal, des de la perspectiva combinada de diverses àrees de coneixement i de l’experiència artística i social.
El primer tema de la Red Fractal és la següent pregunta: “El nostre futur és el ciborg?”, a partir de la qual es tractarà d’abordar la qüestió de la integració home/màquina i els sorprenents paisatges que dibuixen les denominades “tecnologies convergents “: biotecnologia, nanotecnologia, neurociències i tecnologies de la societat de la informació.
El medi@
El projecte de la Red Fractal disposarà d’un mitjà de comunicació propi, el Medi@ de la Red Fractal, obert al públic i d’accés lliure, en el qual es publicaran només informacions procedents de les activitats que es desenvolupen a la Red Fractal.
La presentació tindrà lloc a la Sala d’Actes Vicenç Badenes el proper divendres 29 entre les 9.30 i les 13.30 i l’accés és lliure. L’act es podrà seguir per streaming en aquest enllaç. Més informació a www.redfractal.com (visible a partir de divendres) i @red_fractal.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar