skip to Main Content
La Comunitat Musiclab Presenta Una Aplicació Per Generar Un Rider Tècnic Interactiu Online

La comunitat Musiclab presenta una aplicació per generar un rider tècnic interactiu online

Una de les eines imprescindibles de qualsevol espectacle musical és el rider, una mena de croquis que serveix per dissenyar sobre l’escenari les posicions de músics, instruments, i requeriments tècnics. Tradicionalment el rider és un document que elabora el cap de producció d’un espectacle i que comparteix amb el cap tècnic de l’esdeveniment. La comunitat del Musiclab, en col·laboració amb el grup de programadors del Citilab, acaben de donar un pas endavant sobre aquest document presentant Scaena, el primer rider tècnic interactiu online.

Scaena, escenari, és una aplicació interactiva en fase alfa que permet generar un rider tècnic musical d’escenari on dissenyar la posició de músics i necessitats tècniques sobre un escenari virtual per facilitar la tasca de producció i muntatge d’un espectacle.

L’aplicació permet indicar amb exactitud les especificacions tècniques de cada objecte, instrument o requeriment tècnic i situar a escala la posició d’instruments, artistes, components tècnics de monitoratge, traçat de cablejat, etc.

Un cop indicat el disseny amb un sistema de posicionament d’icones molt accessible, l’aplicació permet la generació d’un informe que inclou els diversos requeriments tècnics i de posició per a la seva impressió o enviament en línia.

L’aplicació Scaena ja es troba online en fase alfa pel testeig dels usuaris en els navegadors Firefox i Chrome. Musiclab fa una crida a tota la comunitat musical i tècnica perquè explorin l’eina i comparteixen amb els seus dissenyadors la seva opinió. Descobrir possibles bugs, prestacions que es troben a faltar i qualsevol altra millora pot ajudar a perfeccionar un software molt útil fins ara inèdit en el mercat. Podeu fer els vostres comentaris enviant un correu a la següent adreça: musiclab@citilab.eu.

Un cop consolidat el producte, Scaena pot ampliar les seves prestacions a tots tipus d’espectacles i tasques de producció que requereixen un seguiment tècnic més enllà de l’escenari.

Podeu accedir a diversos tutorials de l’aplicació en vídeos d’un minut de durada en el blog del Musiclab.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar