Citilab Obre Les Portes Per Implementar Scratch En Android

Citilab obre les portes per implementar Scratch en Android

La comunitat de programadors d’Scratch y Arduino del Citilab ha estat més que activa en aquestes últimes setmanes. Mentre els membres de l’equip han estat treballant en Scat, un projecte per actualitzar el llenguatge de programació en el qual està basat Scratch (actualment en Squeak, portant-se a Pharo), un membre de la comunitat internacional de programadors ha aconseguit instal·lar un prototip d’aquest Scratch, modificat al Citilab, en la plataforma mòbil Android.

Malgrat que encara és una prova de concepte, aquest fet diu molt del potencial de la col·laboració via Internet i de la filosofia del programari lliure: es pot innovar amb i per a la comunitat sense haver de preocupar-se per les barreres geogràfiques. Ara, el següent pas seria el de fer estable aquest port o adaptació perquè la versàtil eina pedagògica que és Scratch estigui disponible en terminals mòbils i tablets amb el sistema operatiu de Google.

En el següent vídeo s’aprecia com la implementació és factible:

L’equip responsable d’S4A a més està d’enhorabona per una altra raó, ja que el projecte es va presentar ni més ni menys que a la New York Maker Faire de la mà de Don Dagen i el seu Arduino K’nex robot.

Avanços en Smalltalk

El treball de recerca dels programadors de Citilab està donant els seus fruits també en el sector del llenguatge de programació Smalltalk. Bernat Romagosa està treballant en Ludus, un framework o entorn de treball enfocat a jocs basat en Amber, una implementació d’Smalltalk per a Javascript per a poder executar aquestes aplicacions en els navegadors web. Tot un repte que explotarà les bondats del nou estàndard de la web, HTML5.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar