skip to Main Content
Un Llibre Destaca Can Surís I El Citilab Com A Exemples De Modernisme I Innovació A Cornellà

Un llibre destaca Can Surís i el Citilab com a exemples de modernisme i innovació a Cornellà

L’edifici de Can Surís, que acull el Citilab des de la seva remodelació el 2007, és un dels cinc que apareix en el llibre Indústria i modernitat a Cornellà de Llobregat, un volum sobre les antigues fàbriques i col·lònies industrials que van revolucionar el panorama econòmic de la ciutat a principis del segle XX.

El capítol dedicat a Can Surís comença amb un repàs a la història de l’empresa cotonera Fontanals y Surís des de la seva creació fins a l’aparició de la Unión Industrial Algodonera el 1929. Seguidament descriu de forma exhaustiva i acurada els diferents elements arquitectònics de l’edifici i descriu els usos que originalment es va donar a cada espai, així com les diferents fases del procés de tractament del cotó.

El capítol finalitza amb un apartat dedicat al Citilab, del qual en destaca la importància que té per a la ciutat de Cornellà. A més, inclou fotografies actuals on s’aprecia molt clarament l’estructura original de l’edifici, posant de manifest l’equilibri entre tradició i modernitat que va ser clau en el procés de reforma de la fàbrica.

Indústria i modernitat a Cornellà de Llobregat és una obra de la cornellanenca Pilar Portugués, advocada de professió i amant de la cultura implicada en diverses entitats de la ciutat. El llibre ha estat editat per l’Editorial Sunya, i es pot adquirir, en format imprès o en PDF, a www.editorialsunya.com o a www.lulu.com.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top
Cercar