skip to Main Content
Citilab Explora Les Possibilitats Educatives De La Robòtica A La 3a Jornada Programa

Citilab explora les possibilitats educatives de la robòtica a la 3a Jornada Programa

El proper 21 de maig el Citilab organitza, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, la 3a Jornada Programa, un seguit de conferències i presentacions orientades a mostrar les possibilitats de la informàtica i la robòtica com a eines pedagògiques. La jornada està adreçada al professorat de primària i ESO, i comptarà amb la participació de l’equip de Des de Zero del Citilab, experts en informàtica i robòtica i professors d’escoles i instituts.

L’activitat començarà a les 9:30 amb tres conferències inaugurals a càrrec del cap de l’àrea TAC del Departament d’Ensenyament, Jordi Vivancos; un membre del projecte Des de Zero i el cap d’Aulatec, Joan Busquets. Les diferents xerrades s’allargaran fins a les 18:30, amb l’acte de cloenda.

De la teoria a la pràctica

La jornada es dividirà en dues parts. Durant el matí s’oferiran tres sessions teòriques, cadascuna de les quals comptarà amb diferents conferències que els participants hauran d’escollir prèviament. Les xerrades versaran sobre temes com llenguatges i sistemes de programació (com Scratch o Processing), sistemes de robòtica (com Arduino o Imagina) i diferents aplicacions d’aquestes tecnologies en àrees com les matemàtiques, la biologia o l’art. Aquesta primera part de la jornada comptarà amb la participació de diferentes experts de Des de Zero com Joan Güell i Josep García; i experts de Robolot, Linkat, Ro-botica i Creamat, a més de professors i mestres.

A la tarda, en canvi, es durà a terme la presentació de diverses experiències pràctiques d’aplicació de la informàtica a les aules. Aquesta part de la jornada es dividirà també en tres fases. Durant la primera, professors de primària explicaran la feina amb Scratch que han fet amb els seus alumnes. En la segona, es parlarà dels usos pedagògics de la robòtica en els últims cursos de primària i l’ESO. L’última aportarà altres mirades, com un projecte de robòtica per reduir la pobresa a l’Índia. Totes aquestes sessions aniran a càrrec de professors de centres de tot Catalunya, com Deltebre, Granollers, Manresa o el mateix Cornellà.

Des de Zero

Des de Zero és un projecte que va començar a desenvolupar-se al Citilab el gener de 2011, i que té per objectiu ensenyar a programar als treballadors dels Living Labs. La finalitat del projecte no és crear programadors, sinó familiaritzar els qui participin de l’experiència amb els diferents llenguatges per a que així entenguin més l’entorn on treballen, i extendre l’ús de la lògica i la sistematització a altres àrees de la feina i la vida.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar