skip to Main Content
Citilab Presenta A Madrid El Projecte De Xarxa De Centres De Coneixement

Citilab presenta a Madrid el projecte de Xarxa de Centres de Coneixement

Citilab va presentar el passat 4 d’abril a la Escuela de Organización Industrial (EOI) de Madrid el projecte de Xarxa de Centres de Coneixement davant d’un variat conjunt de centres de coneixement de tot el territori espanyol. La reunió, amb un format obert i participatiu, va servir per a presentar aquest projecte d’organització, gestió i difusió dels continguts que generen els projectes dels centres i per a posar en comú idees, suggeriments i propostes per a millorar-lo.

El coordinador del projecte de Xarxa de Centres de Coneixement, Ricard Faura, va presentar als assistents les línies generals del projecte i el seu origen, mentre que Luis Ángel Fernández Hermana, director del Laboratori de Xarxes Socials del Citilab i responsable de conceptualitzar i desenvolupar la Xarxa de Coneixement d’aquest centre, es va encarregar de presentar el projecte en detall i les seves futures i possibles aplicacions. El cap de projectes del Citilab, José Antonio Galaso, va explicar el context en el qual s’emmarca el projecte dins del Citilab i va moderar el debat posterior a la presentació.

Participació variada i obierta

Entre l’audiència hi havia representants de 20 centres de tota Espanya: la Fundació IBIT, la Fundació CTIC, els ajuntaments de Legazpi, Madrid y Zaragoza, la Fundación Zaragoza Ciudad del Conocimiento,  l’Espai Innova de Gandía, la Fundació Antoni Tàpies, els Centres de Cultura Digital ITA, el CETVI, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, el Vinalab, la Fundación IBIT, l’Observatori Explor 3D, Fundetec, i2cat, la Generalitat de Catalunya, la Comunidad de Redes de Telecentros i la Xarxa Europea de Living Labs. El projecte està obert i la intenció és que s’hi vagin afegint més centres.

El projecte de Xarxa de Centres de Coneixement té com objectiu organitzar el coneixement generat pels projectes promoguts pels centres de coneixement que s’adhereixin a ell amb la finalitat de crear i desenvolupar una xarxa que garanteixi la visibilitat, continuïtat, sostenibilitat i interactivitat de la informació i continguts que es generen. Aquesta xarxa, per tant, garantiria que tots els centres accedissin al coneixement generat per tots els seus membres, l’aprofitessin, compartissin i creessin experiències i sinergies, a més d’experimentar i intercanviar metodologies, eines i processos.

La següent reunió es celebrarà el pròxim mes de juny en un lloc encara per determinar. Mentrestant, es treballaran les diferents línies d’actuació que ja es van obrir en la reunió de la EOI per a anar consensuant un document marc i una estratègia comuna. El Citilab obrirà un perfil a Twitter per a difondre tot allò relacionat amb el projecte i treballa actualment en un blog amb la mateixa finalitat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar