El Citilab, A La XI Conferència De L'Observatori Internacional De La Democràcia Participativa

El Citilab, a la XI Conferència de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa

Els propers dies 6, 7 i 8 d’abril es celebrarà a Lleida la XI Conferència de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP), a la qual hi participarà com a conferenciant el director gerent del Citilab, Vicenç Badenes. Sota el lema Noves tecnologies i participació ciutadana. Societat civil i instruments de comunicació, s’acolliran tota una sèrie de xerrades amb l’objectiu d’explicar l’estat del desenvolupament de les noves tecnologies (TIC) a la nostra societat.

Lleida és l’encarregada d’acollir la conferència d’enguany ja que durant el 2011 ostenta la Presidència de l’OIDP. Reggio de l’Emília (Itàlia) va ser la seu de la conferència del 2009, i l’any 2010 ho va ser Mèxic DF.

Participació, xarxes i transparència

Els continguts de la XI Conferència de l’OIDP s’han dividit en tres eixos temàtics. Durant el primer, Impacte de les noves tecnologies en la modernització de la gestió pública, la participació ciutadana i la democràcia, s’abordaran temes com l’eGovernment, les administracions en xarxa i la plena accessibilitat de la ciutadania a l’Administració per mitjans electrònics. Aquest primer eix tindrà conferenciants com el blogger de Transnets.net, Francis Pisani, i el president de la Comissió de Participació de la FEMP, Odón Elorza.

El segon eix temàtic porta per títol Xarxes socials, plataformes virtuals i iniciatives participatives, i pretén aprofundir en el coneixement d’aquestes xarxes, la seva relació amb les institucions i la seva utilitat com a canals de participació i expressió d’actituds i compromisos cívics. Les conferències correran a càrrec, entre d’altres, del fundador de la iniciativa Creative Commons, Larry Lessig, i del president del Consell Asessor de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació, Manuel Campo.

Finalment, el tercer eix temàtic, Transparència, participació i col·laboració de la xarxa en el disseny de les polítiques públiques, versarà sobre l’aplicació de les TIC en la gestió pública i les formes de participació democràtica. És en aquest grup de conferenciants on es troba el director del Citilab, Vicenç Badenes. També oferiran conferències en aquest àmbit temàtic personalitats com l’escriptora Gemma Lienas o el president de la Comissió de Reglament de l’Assamblea Parlamentària, Andy Gross.

Noves idees, noves eines

El desenvolupament d’aquesta conferència ha de servir per a que les administracions es beneficiïn de serveis, tràmits, consultes i accions participatives, elaborades segons el que s’estableix en les diferents lleis governamentals d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

L’esdeveiment s’adreça a responsables polítics, tècnics i experts, així com a totes aquelles persones del món empresarial, associatiu i universitari interessades en la temàtica.

L’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa

L’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa és un espai obert a totes les ciutats del món, entitats, organitzacions i centres d’investigació que vulguin conèixer, intercanviar i aplicar experiències sobre democràcia participativa en l’àmbit local per aprofundir la democràcia en el govern de les ciutats. Anualment i des de la seva constitució l’any 2001, l’OIDP organitza una conferència internacional amb la voluntat de fer avançar el debat sobre la democràcia participativa i alhora propiciar un espai comú per compartir experiències i coneixements en aquest camp.

Actualment l’OIDP està format per un total de 457 membres, dels quals 271 són governs locals o regionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar