skip to Main Content
Staffan Nilsson Destaca L'esforç Del Citilab Per Formar Ciutadans Innovadors Independentment De L'edat Que Tinguin

Staffan Nilsson destaca l’esforç del Citilab per formar ciutadans innovadors independentment de l’edat que tinguin

El president del Comitè Social Econòmic Europeu (CESE), Staffan Nilsson, va trobar ahir un forat en la seva atapeïda agenda de Brussel·les per a visitar les instal·lacions del Citilab i interessar-se pels projectes innovadors que s’hi estan portant a terme.

Nilsson es va entrevistar amb la direcció del centre i amb tots els caps de projecte. A més, va tenir oportunitat de veure com es portaven a terme diferents activitats, com un taller de periodisme per a joves, formacions Comença i Connecta d’introducció a la tecnologia i formació del projecte Seniorlab.

Precisament en aquest últim projecte va aturar-se per a dirigir-se als participants, un grup de sèniors, als quals va felicitar per haver decidit formar-se en tecnologia. Van seguir els projectes Hort Digital i Musiclab. Aquest projecte innovador que aposta per l’aprenentatge musical a través de les noves tecnologies va recordar a Nilsson algunes iniciatives culturals sueques.

Nilsson es va entrevistar amb la direcció, va visitar les instal·lacions i va valorar la funció social de molts dels projectes que està desplegant actualment Citilab, la seva implicació amb la ciutadania i el fet que els propis ciutadans aprenguin a innovar segons les seves necessitats.

Diversitat i sostenibilitat

El dirigent suec també es va mostrar interessat pel perfil dels ciutadans que assisteixen a les diverses formacions que es realitzen al Citilab. En l’agenda de la visita també hi havia previst un dinar amb diferents representants del món institucional català. Allà Nilsson va dirigir unes paraules als assistents en les quals va enaltir l’aposta pel ciutadà que realitza el Citilab . “M’ha agradat”, va dir, “comprovar que aquí participa gent de totes les edats i la quantitat de coneixement que això genera”. La jornada va finalitzar amb un recorregut per les instal·lacions del Fab Lab del Poblenou de Barcelona on Nilsson, molt conscienciat amb el medi ambient, es va mostrar molt interessat pel treball amb materials sostenibles.

El president del CESE va accedir al càrrec a l’octubre de 2010 realitzant diferents tasques relacionades amb desenvolupament sostenible i cooperació internacional. De fet, el seu lema “Involucrant a les persones per una Europa sostenible” és un reflex de la seva filosofia de treball, centrat a maximitzar la implicació i el compromís de la ciutadania en els esforços de la Unió Europea per promoure la sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

El Comitè Econòmic i Social Europeu

El Comitè Econòmic i Social Europeu és un òrgan consultiu de la Unió Europea fundat en 1957 que dóna assessorament a altres òrgans de la UE en matèria de desenvolupament i societat civil. A més, treballa com un pont entre els grups d’interès de la societat i la UE, proporcionant una plataforma perquè aquests expressin les seves opinions.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar