skip to Main Content
Alfonso Arbaiza: "La Societat De La Informació S'introdueix En Les Nostres Vides De Forma Inapreciable I A Una Velocitat Tremenda"

Alfonso Arbaiza: “La societat de la informació s’introdueix en les nostres vides de forma inapreciable i a una velocitat tremenda”

Alfonso Arbaiza és el director gerent de Fundetec, una fundació que té com a objetiu acostar les noves tecnologies a ciutadans i pimes que es troben afectats per l’escletxa digital. Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid i amb formació empresarial per l’Institut d’Empresa i l’IESE, porta més de 22 anys dedicat a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

¿Quines son les principals accions que porten a terme per a l’alfabetització digital dels ciutadans?

Fonamentalment ens posem d’acord amb les comunitats autònomes, ajuntaments i altres administracions públiques. En conjunt, amb associacions per col·laborar entre tots en l’alfabetització digital. Nosaltres sols no podríem fer gens o faríem molt poc. La suma de tots és el que aconsegueix els resultats, i he de dir que en això si que som bons.

El retard en l’edat de jubilació fa més urgent encara la necessitat d’alfabetitzar digitalment al conjunt de la societat, especialment als menys familiaritzats amb la tecnologia?

Òbviament. Els que no som nadius digitals, o ens formem en un curt o mig termini, o estem fora. La societat de la informació s’introdueix en les nostres vides de forma inapreciable i a una velocitat tremenda. Facin vostès un exercici senzill: en un televisor dels nous, intentin apagar-lo sense fer servir el comandament, oi que costa? Avui dia, fins i tot allò més senzill necessita de les tecnologies.

Estan les TIC prou implantades en el teixit empresarial?

Rotundament no. Potser quan vam parlar de la implantació de les TIC en les empreses, ens vam oblidar de les micro pimes i dels autònoms. En aquestes petites empreses, segueix existint una enorme escletxa digital. Hem avançat? Sí, i molt. Ens queda molt per avançar? També.

Com veu el treball que està fent Citilab?

Conec Citilab, gairebé des dels seus inicis però he de dir-li que en la meva recent visita, m’ha sorprès enormement una cosa, la forma diferent de fer les coses. Crec que aquest enfocament diferent de fer les coses és increïble. És un projecte amb força, amb ganes, amb mitjans i amb il·lusió. Projectes així arriben molt lluny i ens fan falta en el nostre país, més en la situació actual.

Pot parlar-nos dels projectes més desenvolupats que té en marxa Fundetec?

Més o menys desenvolupats, per a nosaltres és el mateix. Cada projecte en si mateix és un món, i un món amb els seus objectius, ja siguin grans o petits, fàcils o difícils d’aconseguir. L’important és que seguim desenvolupant i creant nous projectes, que cada vegada ens donen suport mes institucions (públiques i privades) i, que cada dia, als qui componem Fundetec, ens il·lusiona més el que fem. Aquesta és una fórmula per a aconseguir l’èxit propi i ajudar al dels altres.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar