skip to Main Content
La Tercera Trobada Del Projecte Vision, Al Citilab Fins Divendres

La tercera trobada del projecte Vision, al Citilab fins divendres

El Citilab acull, des del passat dilluns, la tercera trobada internacional del projecte Vision, que el projecte Social Media del Citilab desenvolupa conjuntament amb tres organitzacions europees: Labomedia (França), Bennohaus (Alemanya) i la Second Chance School (Portugal). Les activitats s’allargaran fins divendres, i comptaran amb la participació de diversos experts en la matèria.

Una de les àrees en què es treballa actualment a Vision, i que és un dels eixos centrals d’aquesta trobada, és la creació d’una sèrie de maletes pedagògiques i tecnològiques (Media-toolkits) que donin eines per treballar amb nous mitjans (tals com videojocs, animació o 3D). Aquesta feina de documentació, a més, es complementa amb la implementació de la plataforma Vision a la xarxa, que inclou la creació d’un blog i d’una wiki. En aquest sentit, una de les activitats destacades de la setmana són els workshops amb Laia Benito i Toni Hermoso, d’Amical Wikipedia i Softcatalà respectivament.

Documentar per avançar

Un altre dels objectius principals de la trobada és desenvolupar tota una tasca de documentació al voltant de Vision, en dos sentits. D’una banda, es volen documentar les activitats que ha dut a terme cadascuna de les organitzacions en matèria de tecnologia aplicada a la pedagogia (com seria el cas, per exemple, dels cursos d’Arduino del Citilab). De l’altra, es crearan videotutorials sobre com documentar, amb guies d’utilització tant de WordPress (per a la implementació de blogs) com eines wiki.

A més a més, totes les activitats que es fan són gravades en vídeo, com a part del projecte d’auto-documentació. El resultat serà penjat al canal de YouTube del Citilab un cop acabi la setmana.

Els joves, primordials

Una altra de les novetats de les jornades és la participació directa de joves en les activitats. Hi ha un taller, per exemple, en què dos joves de la xarxa ciutadana Ravalnet que tenen un projecte de videoclip participaran en una sessió d’assessoria de projecte en què se’ls ajudarà i aconsellarà per a la realització del treball, a més de donar-los referents. D’altra banda, també es fa una activitat amb joves on, a través de l’interacció amb eines que hi ha a la web, es fa un treball de reflexió i construcció de noves idees.

La interacció amb joves, tanmateix, és una constant en els quatre centres que participen al projecte: A Portugal, la Second Chance School treballa amb nens que han abandonat l’educació reglada per trobar-se en una situació precària; a França, el Labomedia treballa amb artistes digitals i tallers d’art per a joves; i la Bennohaus alemanya desenvolupa tallers de periodisme audiovisual per a nens.

El projecte Vision

Vision és projecte d’abast europeu, emmarcat dins el programa Youth in Action, que té com a missió reflexionar i produir recursos pedagògics multimèdia per a joves. L’objectiu és encaminar els joves cap al domini d’eines i processos de treball que els permeti expressar-se, crear, comunicar i formar-se, tot seguint la hipòtesi que la gent té la capacitat d’innovar.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar