Un Institut De Reus I Un De Barcelona, Classificats Per A La Gran Final Espanyola De La First Lego League A Bilbao

Un institut de Reus i un de Barcelona, classificats per a la Gran Final Espanyola de la First Lego League a Bilbao

Citilab era un formiguer dissabte passat. Des de ben entrat el matí l’activitat era frenètica. Nois i noies d’entre 10 i 16 anys, provinents de deu centres educatius diferents, s’afanyaven des de primera hora per a tenir tot a punt amb vista a la competició. Revisar les peces, ultimar detalls, consensuar l’estratègia, repassar el projecte. Hi havia molt per fer.

La First Lego League Body Forward que celebrava un torneig classificatori per tercera vegada al Citilab va ser de nou una gran cita tecnològica, festiva i pedagògica. Tant nens com pares van gaudir d’un dia tens, ple de nervis però que sempre concedeix alguna recompensa.

Els més afortunats, dos instituts, assistiran a la gran final espanyola que se celebrarà a Bilbao el proper 27 de febrer. L’Institut d’Educació Secundària Domènech i Montaner de Reus, amb un premi al Millor Robot i l’equip que representava l’Escola Grèvol (I) amb el guardó al Millor Projecte Científic viatjaran a la ciutat basca. Es dóna la circumstància que el centre de Reus era la primera vegada que competia.

La jornada, molt exigent, obliga els equips a explicar el seu projecte científic i tècnic davant d’un jurat i competir davant un grup d’àrbitres que avaluen el desenvolupament de les diferents proves sobre la taula de competició. El desafiament d’enguany, Body Forward, volia explorar el món de la biomedicina per a descobrir maneres innovadores per recuperar lesions, superar predisposicions genètiques i maximitzar el potencial del cos.

En aquesta edició, el nombrós públic va poder veure en tot moment els detalls de la competició gràcies a una càmera col.locada estratègicament sobre el sostre, gràcies a la qual s’obtenia un angle perfecte de visió sobre les taules on els robots competien.

El director del Citlab, Vicenç Badenes, va destacar durant la presentació del torneig, que va tenir lloc entre les 9 i les 15 del vespre, la importància d’aquest tipus de competicions que impliquen l’ús de la tecnologia en la formació dels joves. També va agraïr la nombrosa presència de pares i acompanyants, que omplien en aquell moment la sala. L’equip de Citilab es va fer amb el premi a les Joves Promeses.

 

Des d’aquest enllaç podeu consultar les fotos de la jornada.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar