skip to Main Content
Quinze Anys A La Xarxa, I En Català

Quinze anys a la xarxa, i en català

Vilaweb és a la xarxa des de fa 15 anys. Es tracta d’un dels mitjans de comunicació pioners del país, que amb la seva trajectòria i il·lusió es va convertir en un exemple, sempre a l’avantguarda de la informació en català a internet. Per a celebrar-ho, va organitzar fa uns dies una gran festa a la seva nova seu del Carrer Ferlandina de Barcelona. S’hi van apropar més de 400 convidats del món polític, educatiu i cultural però, sobre tot, del món de la xarxa.

Eren presents l’ex-president de la Generalitat, Pasqual Maragall, el president del Parlament Ernest Benach, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, l’antic director del Periódico de Catalunya Antonio Franco, el vicerector de la Universitat Oberta de Catalunya, Vicenç Valverde i els escriptors Matthew Tree i Josep Maria Espinàs. Per part del Citilab van assistir-hi el seu director Vicenç Badenes, el director d’investigació Artur Serra i el director del projecte Lab – RSI Luis Ángel Fernández Hermana.

També molts pioners de la xarxa com el fundador de Servicom Eudald Domènech, el cofundador de Softcatalà Jordi Mas o la periodista experta en internet Karma Peiró. L’editora de Vilaweb, Assumpció Maresma, va reivindicar la majoria d’edat de Vilaweb, encara que faltin tres pels divuit, i va demanar que sigui també la majoria d’edat per la premsa digital, perquè sigui considerada una premsa igual de seriosa i rigurosa que la de paper.

Durant l’acte es va presentar la nova seu de Ferlandia, un espai al bell mig del Raval, i la nova maqueta del diari, redissenyada per América Sánchez. El director de Vilaweb, Vicenç Partal, va explicar algunes novetats. Partal considera que el gran repte que tenen els mitjans al capdavant és fer-se més mòbils. Per aquest motiu Vilaweb estrenarà en breu una versió per l’iPhone, una per Android i una revista mensual per l’iPad que també sortirà en paper.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar