skip to Main Content
Drumbeat Festival: La Revolució De L'aprenentatge Lliure I Online Comença A Barcelona

Drumbeat Festival: la revolució de l’aprenentatge lliure i online comença a Barcelona

Durant tres dies (del 3 al 5 de novembre) Barcelona serà el punt de gestació del que pot ser l’inici d’una autèntica revolució a l’ensenyament online. El Drumbeat Festival, organitzat per la fundació Mozilla, reunirà a docents, estudiants i tecnòlegs de tot el món per “fer, ensenyar, hackejar, inventar i modelar el futur de l’educació a la web”. L’event tindrà lloc al barri del Raval, concretament a l’edifici de l’associació FAD i al museu MACBA.

Personalitats com Manuel Castells (director de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC), Ramon Roca (president de la fundació Guifi.net), Joi Ito (director executiu de Creative Commons) o Mitchell Baker (presidenta de la fundació Mozilla) estaran presents a les jornades, a més d’altres experts i innovadors del panorama de l’educació a la web.

El festival es dividirà en diversos espais ón els assistents podran aprendre (i ensenyar) les idees més interesants relacionades amb el cóctel de aprenentatge, llibertat i la web. Estudis, laboratoris, sales de jocs, aules i carpes es convertiran per uns dies en incubadores d’innovació ón tothom està convidat a participar i a enriquir-se amb l’experiència col·lectiva.

A l’event es mostraran i discutiran nous projectes experimentals com per exemple la Universitat P2P (peer-to-peer, d’usuari a usuari), un concepte d’universitat online ón els usuaris es reuneixen virtualment per a compartir material didàctic lliure i organitzar cursos per ells mateixos. També s’ensenyaran les noves eines basades en estandards lliures per al futur de la web oberta, alhora que s’animarà als assistents a contribuir amb textos de llicència lliure per a crear un ambiciós catàleg mundial de programes d’estudi que tinguin la llibertat d’aprenentatge com a primera màxima.

Per més informació sobre el festival, inscripció, programa complet, etc. podeu visitar la web oficial.

Projectes del Citilab

Por la seva part, Citilab Cornellà té preparats diversos talleres organitzats pels projectes Musiclab, InventaTV (dins del projecte Tecnoestiu) i Scratch.

El primer organitzarà una sessió musical ón tot aquell que vulgui podrà participar amb els instruments que el propi Musiclab proporcionarà. La meta és “obrir la música” a la gent mitjançant eines digitals, produint contingut innovador i demostrant que el coneixement es pot adquirir d’una manera divertida, pràctica i interactiva.

InventaTV montarà un estudi de televisió al mateix festival, al qual tothom que ho desitgi podra produir una peça audiovisual que es grabarà i s’emetrà en directe per Internet. El video final recollirà les propostes dels participants sobre les millors eines pedagògiques dirigides als joves aprofitant les noves tecnologies, previ debat (brainstorming) a una taula rodona guiada pels encarregats del taller.

Per últim, l’equip d’Scratch ensenyarà com crear petites animacions mitjançant aquest llenguatge de programació, fent servir simplement pasta de sopa, colors i imans. Els usuaris seran els escriptors, directors i programadors d’una animaciónrealitzada en equip, que després podran comentar i compartir amb els presents. També es realitzaran diversos experiments que conectaran Scratch amb Arduino, unes plaques electròniques molt senzilles i fàcils de programar destinades al aprenentatge. Aquestes serveixen per a crear dispositius orientats a la domòtica i a la robòtica i són (al igual que Scratch) de codi lliure.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar