skip to Main Content
(Re)Imagina't Analitza El Paper De Les Dones Als Mitjans De Comunicació

(Re)Imagina’t analitza el paper de les dones als mitjans de comunicació

Demà dia 23 d’octubre Citilab Cornellà acollirà el desè aniversari de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, una iniciativa de participació ciutadana impulsada des de diferents ajuntaments de Catalunya. A aquest efecte, l’organització realitzarà una jornada internacional de debat ón es farà una anàlisi crítica de la representació de les dones als mitjans de comunicació.

L’event comptarà amb diverses taules rodones i amb la participació de personalitats com Marta Selva i Masoliver (presidenta de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya), o Joan Manuel Tresseras i Graju (conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya).

Per una banda, professionals del món de la comunicació mostraran com s’aborda la representació de les dones als mitjans; d’altra, experts en l’anàlisi de mitjans obriran un debat entorn a l’importància que aquests tenen en quant a la construcció dels models de feminitat. Amb tot, es pretén qüestionar la visió estereotipada i poc diversa de la dona que es veu a la televisió, publicitat, diaris, etc.

Lluita contra el sexisme a la sociedad

A més dels diferents debats i conferències, (Re)Imagina’t contempla dos projectes més. El primer és un concurs per a l’el·laboració d’un espot televisiu no sexista, en el qual han participat més d’un centenar d’alumnes de 3er i 4t d’ESO. El guió guanyador ja es pot visitar a la pàgina web del projecte i té previst emitir-se en breus a diversos canals de televisió i plataformes d’Internet.

El segón és la realització d’un decàleg per a una bona representació de la dona als mitjans de comunicació, en el qual han col·laborat més de 150 dones de diversos municipis de Catalunya mitjançant processos partiticipatius. La versió final del mateix serà presentada en el decurs de la jornada.

Per més informació, programa complet, etc. podeu visitar la web oficial de l’Observatori.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar