Seniorlab Guanya El Premi Imserso "Infanta Cristina" 2010 A La Qualitat I Bones Pràctiques

Seniorlab guanya el Premi Imserso “Infanta Cristina” 2010 a la Qualitat i Bones Pràctiques

L’Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) acaba de concedir a Citilab el Premi a la Qualitat i a les Bones Pràctiques Imserso Infanta Cristina 2010, un guardó que, amb caràcter anual, reconeix des de 2006 tant a Espanya com a Iberoamèrica la promoció de la recerca social i tècnica en la recerca de solucions per a la gent gran i en situació de dependència.

El premi ha volgut valorar la tasca del projecte, que va néixer el 2008 amb la intenció de superar la bretxa digital entre els majors per mitjà de l’aprenentatge tecnològic, el foment de la innovació i la creació de nous llocs de treball i perfils professionals.

El que aporten el seniors
Seniorlab es va crear amb la hipòtesi que la gent gran sense coneixements tecnològics previs no només eren capaços d’aprendre tecnologia, sinó d’innovar. Avui es pot afirmar que el que només era una sospita ha estat ratificat per l’experiència.

En aquests 48 mesos s’ha observat que els nostres grans poden passar ràpidament d’un estadi passiu a un actiu: el 71% millora en autoestima, el 87% canvia d’hàbits, el 50% millora en les seves relacions socials i un 42% aprèn a utilitzar les TIC.

A més, els sèniors han desenvolupat tecnologia d’avantguarda (ConnectAlzheimer, 55 +, Xarxa del Cura) i han participat en el testeig entorns de codesenvolupament amb empreses tecnològiques productes nínxol orientats a majors.

Pel que fa a una futura adaptació al mercat laboral, Seniorlab ha aconseguit generar 3 llocs de treball per cada unitat de grans, ha creat nous perfils digitals i de formació i ha aconseguit requalificar noves professions digitals obrint una metodologia innovadora per a la futura inserció d’aturats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar